Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Žlahtina

U Vrbniku se neće održati ni ‘Dani šurlica”

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
30.07.2020.
u 16:59

Omiljeno otočno jelo šurlice, tjestenina s jajima, oblikuju se tako da ostanu šuplje

Ove se godine u Vrbniku neće održati tradicionalni “Dani šurlica”, no doći na Krk i ne probati to omiljeno otočno jelo – tjesteninu s jajima, koja se oblikuje na pletaću iglu, čačkalicu ili štapić za ražnjiće da bi ostala šuplja – činilo nam se nemogućom misijom. Zbog te je šupljine ova tjestenina i dobila ime jer je šurlica zapravo mala surla na koju podsjeća.

Iako šurlice u ponudi imaju svi vrbnički ugostitelji, naposljetku se odlučujemo za konobu “Žlahtina” s ribljim i mesnim specijalitetima, koja se nalazi u centru mjesta, s velikom terasom. Najčešća je kombinacija ručno izrađenih šurlica s janjećim, telećim ili goveđim gulašom, no uzimamo šurlice s kozicama (95 kuna). A da ne bi sve bilo u znaku tjestenine, drugo je jelo morski pas s blitvom (90 kuna).

Što zbog vrućine, što zbog toga da nam je nakon objeda valjalo sjesti za upravljač, od vrbničke žlahtine odustajemo, ali ne baš sasvim.

Nismo je pili, nego – pojeli, i to u palačinkama “Gospoja”, punjenim orasima i u šatou od žlahtine (45 kuna). Tako nas u Vrbniku nisu zaobišle ni šurlice, a bome ni žlahtina.

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 47

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 17

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

ukupno 91

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije