Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoke pete

Trgovci nude visoke pete za djevojčice, liječnici upozoravaju

suri cruise
pixsell
15.06.2010.
u 10:00

Majka Nicola Lamond ispričala je da je išla kupovati sa svojom malom kćeri i bila šokirana i prestrašena time koliko mnogo cipela za djevojčice ima visoku petu.

Unatoč svim upozorenjima liječnika i zgražanju većine roditelja, trgovci djevojčicama starim samo tri godine i dalje nude cipelice s visokom petom. Ovakve su cipele postale popularne kad ih je obukla kćer slavnog para Toma Cruisea i Katie Holmes. Djevojčicu Suri Cruise fotoreporteri su više puta snimili kako nosi visoke pete, pa i ruž za usne u javnosti, za što njena majka kaže da je samo igra koja ne može naštetiti djetetu. Što je najgore, sad dućani koji prodaju dječje cipelice nude visoke pete i nastoje nagovoriti roditelje da oponašaju Cruiseve. Osim što je nezdravo za fizičko zdravlje, visoke pete, ruževi za usne i majice s natpisima poput “ja sam buduća supruga nogometaša” potiču seksualiziranje djeteta. Također se proizvode i grudnjaci za djevojčice stare sedam godina i manje.

Justine Roberts, glasnogovornica roditeljske grupe Mumsnet, kaže da neke od cipela koje se prodaju više odgovaraju noćnom klubu u kojem se izvodi ples u krilu, nego djevojčicama.

Nicola Lamond s drugog roditeljskog foruma Netmums ispričala je da je išla kupovati sa svojom malom kćeri i bila šokirana i prestrašena time koliko mnogo cipela za djevojčice ima visoku petu. “Bojim se da će se moje dijete u tome ozlijediti”, rekla je.

Katie Holmes, pak, brani izgled svoje kćeri. Za U.S. TV-show je izjavila: “Kao svaka mala djevojčica, Suri voli moje visoke pete. Postoje plesne cipelice za djecu s petom. Našla sam jedne takve za nju i ona ih voli nositi”.

Trgovački lanci koji nude takve cipele brane se da njihova prodaja ide dobro i nisu primili nikakve roditeljske žalbe. Tvrde da su cipelice s visokom petom za djevojčice testirane kako bi bile sigurne za nošenje.

Stručnjaci također upozoravaju da ni trudnice ne bi smjele nositi vrlo visoke pete kakve su sada u modi. Mnoge slavne žene u drugom stanju započele su tu modu, koju slijede i “obične” žene, čime mogu ugroziti svoje zdravlje. Liječnici apeliraju na celebrityje koji očekuju prinovu da ne nose potpetice i ne pružaju loš primjer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije