Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosta je

TOP 4 stvari koje dopuštate u vezi, a nikako ne biste trebali

Par
Foto: Shutterstock
01.10.2015.
u 08:58

Prve upozoravajuće znakove da ste u drugom planu upakirate u papir za zamatanje i na to stavite što veću mašnu kako biste zakamuflirali unutrašnjost? Nemojte.

Biti s nekim po cijenu svega, zvuči romantično i vraća vjeru u ljubav.

Truditi se biti nekome sve, ali s druge strane ne dobivati ni pola toga, nije samo vježbanje živaca. Nije našao vremena za vas, posao ili društvo mu je bilo ispred vas, postavljeni su neki drugi prioriteti, a vi se samo "šlepate" na njegovom putu.

I tražite opravdanja poput onih da ima težak dan i da ste vi tu uz njega u svim situacijama. Pohvalno. Ali i naivno.

Prve upozoravajuće znakove da ste u drugom planu upakirate u papir za zamatanje i na to stavite što veću mašnu kako biste zakamuflirali unutrašnjost? Nemojte. 

"Provesti još jedan predivan dan s njim" najgore je što možete pomisliti ma koliko smatrali da je to za vas dobra odluka. Odgađanje neizbježnog neće iznjedriti sretniju situaciju, samo će produljiti agoniju. A njegove ili njene predivne oči i najslađi osmijeh na svijetu nisu dovoljni da se budite s grčem u želucu i budete u situaciji da svaku izjavu važete i žvačete do neprepoznatljivosti.

1. Zatvarate oči

Jedna od najgorih stvari koju možete napraviti u vezi je da zatvorite oči pred očitim. Osoba kojoj je stalo do vas ponašat će se tako da nećete imati razloga posumnjati da nešto nije u redu. Prvi znak da vas ne drži na dlanu, a vi ste još uvijek tu s opravdanjem serviranim na pladnju koji samo čeka da ga poslužite? Veza je lako kvarljiva roba ako se u nju ne ulaže s obje strane, a kada vam netko kaže: Ne postavljaj se na nižu razinu od njega/nje jer druga strana nije ništa više važna od tebe, onda to objeručke prihvatite ma koliko gorak okus ostavljalo u ustima.

2. Uvjeravanje

On vas, vi njega...Ili ona vas, vi nju...Ako se nalazite u fazi veze u kojoj drugu stranu morate uvjeravati da ste vi tu kao podrška i osoba koja će pregrmiti sve teške situacije koju drugu stranu muče, znajte da imate problem. Ako veza štima, do takvog uvjeravanja ne bi ni trebalo doći. Te su stvari jasne s obje strane, ako nisu - imate problem.

3. Trčanje

Ne mislimo pritom na fizičku aktivnost već na oblijetanje oko nekoga. Želite ga/nju razmaziti. Potpuno vas razumijemo. Želite izvući taj jedan osmijeh od osobe zbog koje imate leptiriće u trbuhu i znati da ste vi za  to zaslužni. I radite greške u koracima. Trčite oko svog partnera poput kolibrića oko cvijeta dok se njegova stabljika savija u sve strane pod vašim naporima. Nešto u toj slici ne štima. Vidite to i sami, ali opet se vraćate na zatvaranje očiju. Imajte na umu da teške korake nitko neće napraviti umjesto vas...A vrijeme curi...Vrijeme koje ne ide vama u prilog...

4. Provjere

Doba moderne tehnologije donijelo je mnogo "olakšica" u komunikaciji s drugima. Ali i ono čega smo, nažalost, manje svjesni. Razne mobilne aplikacije omogućavaju nam da na određene načine "povežemo" gdje je neka osoba i što radi. I s kim. U tu  paukovu mrežu lako možete zalutati kao kolateralna žrtva samih sebe. Vidjeli ste neku objavu na Facebooku, status "online" na viberu i razina hormona stresa kod vas ide na više razine jer nema odgovora. Nema poruke za dobro jutro ili laku noć. Nemojte drugu stranu provjeravati, povjerenje je temelj svake veze.

>>Evo kako loša veza može narušiti vaše zdravlje!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije