Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Tko bi rekao: Ovih će vam 9 aktivnosti podići libido i potaknuti seksualni nagon!

Shutterstock
16.02.2023.
u 00:30

Ne morate se brinuti zbog smanjenog libida, isprobajte ove trikove

U zadnje vrijeme baš i nemate želje za seksom s partnerom? Razlozi mogu biti brojni, no dobra vijest je da možete vratiti tu želju uz nekoliko jednostavnih trikova. Naime, postoje prirodni načini da povećate svoj libido bez puno truda - a većina njih je i stvarno ugodna, tako da je svakako dobitna. Evo šest iznenađujućih stvari koje mogu povećati vaš seksualni nagon, kako piše Your Tango

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Jedenje tamne čokolade

Vjerojatno ste čuli da je čokolada prirodni afrodizijak, odnosno nešto što može potaknuti seksualnu želju.

- Ima visok sadržaj triptofana, kemikalije koja povećava sintezu serotonina i neurotransmitera koji može imati velik utjecaj na libido. Zapravo, neke studije čak pokazuju da je konzumiranje više čokolade povezano sa značajno poboljšanom seksualnom funkcijom kod žena - kaže Josh Axe, autor bestselera Eat Dirt i suradnik utemeljitelj drevne prehrane.

Odaberite visokokvalitetnu tamnu čokoladu s niskim udjelom šećera kako biste maksimalno povećali sadržaj antioksidansa i dobrobiti za zdravlje te pazite da svoje porcije kontrolirate, jer prekomjerni unos čokolade i šećera može utjecati na vašu težinu. Dvije kockice do jednog reda dobra je porcija.

Ograničenje unosa alkohola

Piće vas u početku može učiniti opuštenijima, ali previše čaša vina može izazvati suprotan učinak.

- Iako je povremena čaša vina uz večeru u redu, pretjerivanje s alkoholom može brzo ubiti vaš seksualni nagon. Previše alkohola može ometati vašu izvedbu i otežati vašem tijelu seksualni odgovor, što rezultira problemima poput erektilne disfunkcije i smanjene sposobnosti za orgazam. Umjesto toga, popijte čašu ili dvije da popravite raspoloženje, ali zatim idite u spavaću sobu umjesto da natočite još jednu - kaže Axe.

Pravilno hidratiziranje

Dodajte ovo mnogim razlozima da ostanete dobro hidrirani: to vam može pomoći u održavanju seksualnog nagona i izdržljivosti.

- Dehidracija je povezana s dugim popisom negativnih nuspojava koje mogu brzo uništiti raspoloženje, poput umora, glavobolja i suhoće vagine. Obavezno pijte puno vode i jedite puno voća i povrća kako biste ostali adekvatno hidrirani. Za većinu je dovoljno uzeti 8-10 čaša vode - objasnio je Axe. 

Više seksa

- Da, seks pojačava seksualni nagon više nego bilo što drugo što mogu preporučiti. Ne mogu vam opisati koliko sam puta rekla svojim klijentima: Seks pokreće seks. Što više imate, to više želite’, rekla je dr. Holly Richmond, somatska psihologinja i AASECT certificirana seksualna terapeutkinja.

Vođenjem ljubavi stimulirate one hormone zadovoljstva, poput dopamina i oksitocina, koji šalju signal vašem tijelu da žudi za još.

- Uspoređujem to s vježbanjem. Može biti jako teško započeti s redovnom rutinom, ali kad se to uspostavi, ludo vam nedostaje vježbanje ako izostanete dan ili dva - dodala je.

Vježbanje

Govoreći o vježbanju, ono također može potaknuti vaš libido.

- Vježbanje potiče proizvodnju testosterona, što je ključno za snažan libido. A vježbanje s partnerom odličan je način da učinite nešto zajedno zbog čega se osjećate snažno, samopouzdano i, kao nusproizvod, seksi. Možete zajedno raditi HIIT, trčanje, pilates ili druge oblike kardio vježbi i vježbi snage, ali možda biste željeli isprobati i jogu. Pokazalo se da joga pomaže u borbi protiv umora i stresa dok istovremeno smanjuje simptome depresije i tjeskobe, a sve to može pridonijeti niskom libidu - tvrdi kaže Axe.

Bonus: Također može poboljšati fleksibilnost, ravnotežu i snagu, što može imati blagotvoran učinak i u spavaćoj sobi. Osim toga, možete čak imati i seks nakon treninga, koji bi mogao biti još bolji.

Isprobavanje nečeg novog

Avanture mogu stvari učiniti uzbudljivima, a povećanje adrenalina također će poboljšati seksualni nagon.

- To može biti bilo što, od putovanja na novo mjesto, učenja novog jezika, isprobavanja novog sporta ili još bolje, dodavanja nečeg potpuno novog u vaš seksualni repertoar. Ljudi žude za novinama u većini aspekata naših života, a ponekad se u dugotrajnim vezama novost radikalno smanjila. Vratite je sa svime što oboje želite isprobati - veza uma i tijela prevest će se na obnovljeni osjećaj istraživanja i uzbuđenja: osobno, relacijski i za vaš seksualni nagon - zaključila je Richmond.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije