Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA IDEJA!

Tiktokerica otkrila zanimljiv trik za brže sušenje rublja: U sušilicu dodajte samo jedan ručnik!

Tik Tok
12.08.2022.
u 15:25

Iako je ciklus pranja rublja obično relativno brz, mogu proći sati dok se odjeća ne osuši u sušilici

Visoke račune za električnu energiju ponekad je nemoguće izbjeći, stoga svi uvijek pokušavaju pronaći načine da smanje svoju upotrebu i mjesečnu potrošnju. No, jedna tiktokerica otkrila je odličan trik kojim se može smanjiti potrošnja energije, kao i uštedjeti naše vrijeme, a radi se o pranju, odnosno sušenju odjeće, piše The Sun.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Iako je ciklus pranja rublja obično relativno brz, mogu proći sati dok se odjeća ne osuši u sušilici. No, Caroline tvrdi da ako dodate čist, suhi ručnik vašem rublju u sušilici, to vrijeme možete skratiti za 30 posto. Sve što trebate učiniti je, dakle, staviti ručnik u sušilicu s odjećom na početku ciklusa i izvaditi ga nakon 15 minuta. Svojstva tkanine pomoći će apsorbirati dio vlage iz vaše natopljene odjeće.

Možete koristiti samo jedan ručnik ili čak pet; općenito, što više ručnika koristite, brže će vam se odjeća sušiti. Imajte na umu da ovaj trik najbolje djeluje kada trebate brzo osušiti jedan ili dva odjevna komada. Što više mokre odjeće dodate u ciklus sušenja, ručnici će biti manje učinkoviti i samim time - odjeći će trebati dulje vremena da se u potpunosti osuši.

@carolina.mccauley 🧺 Here’s a trick to cut down drying time #laundryhacks #laundrytips #homehackswithcarolina ♬ original sound - Ian Asher

Važno je znati i da su ručnici često teški od vlakana, pa postoji vjerojatnost da se vlakna nakupe na vašoj odjeći, a ako vam je to previše zabrinjavajuće, umjesto ručnika možete koristiti pamučne majice, iako neće biti toliko upijajuće kao ručnici.

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije