Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

Testiranje na klamidiju nakon svake promjene partnera

partneri
Photos.com
11.04.2010.
u 11:03

Klamidija je jedna od najčešće spolno prenosivih bolesti u Velikoj Britaniji s time da je broj oboljelih u stalnom porastu.

Žene bi se trebale testirati na klamidiju svaki puta nakon što imaju odnos s novim seksualnim partnerom kako bi smanjile šanse oboljevanja koje bi moglo rezultirati neplodnošću, objavljeno je u britanskoj studiji Sveučilišta St. George u kojoj je sudjelovalo oko 2 i pol tisuće studenata.

Ukoliko se naime klamidija otkrije na vrijeme, mogućnost od bolesti karlice smanjuje se za čak 80 posto. Studija je naime pokazala kako je najviše slučajeva upala karlice kod žena koje nisu imale klamidiju na testiranju samo godinu dana ranije.

Inače, klamidija je jedna od najčešće spolno prenosivih bolesti u Velikoj Britaniji s time da je broj oboljelih u stalnom porastu.

- Od krucijalne je važnosti poslati poruku da se svatko treba testirati odmah nakon što promijeni seksualnog partnera. – izjavila je profesorica Pippa Oakeshott koja je vodila istraživanje.

Istraživanje je objavljeno u britanskom Medical Journalu.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:34 11.04.2010.

Gore lijevo pod \"Tagovi\" je navedena upala KARLICE!? Da li netko u uredništvu zna da se to na hrvatskom naziva: ZDJELICA!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije