Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKTOR NA POZIV

Testirala sam aplikaciju koja osigurava brže zdravstvene usluge, bez gužvi i čekanja

TeleDoc platforma
Foto: Native tim VL
1/9
06.03.2023.
u 09:29

Putem videopoziva na TeleDoc platformi možete razgovarati s liječnikom u svako doba dana i noći s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Kada se suočimo sa zdravstvenim problemima, želimo ih riješiti bez gužvi i čekanja, ali i izbjeći iznenadne financijske troškove za potrebe liječenja. Već je dobro poznato da bržu i bolju dostupnost zdravstvenih usluga možemo osigurati kroz ugovaranje polica dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, no Wiener osiguranje je podignulo ljestvicu pogodnosti za svoje korisnike kroz dodatnu uslugu video konzultacija TeleDoc.

Riječ je o usluzi koja pruža mogućnost neograničenog broja video konzultacija s liječnicima 24 sata dnevno, a koju sam odlučila isprobati kao majka malog djeteta u potrazi za kontinuirano dostupnim medicinskim savjetima s ciljem što boljeg nošenja sa zdravstvenim izazovima.

Prvi zubić, prva temperatura, prva prehlada... kada postanete roditelj, puno je „prvih“ situacija koje vam u tom trenutku izazovu paniku i niste sigurni kako postupiti. Najradije biste djetetovog pedijatra imali na brzom biranju i zvali za savjet u svako doba dana i noći. No, znate da to nije moguće pa je dobro znati da postoji alternativa u slučajevima kada vam zatreba.

Kao što joj samo ime govori, TeleDoc je usluga telemedicine, odnosno dijagnostike i savjetovanja putem telekomunikacija. Ilitiga doktor na poziv. Provodi se putem mobilne aplikacije myTeleDoc koju je moguće instalirati na mobitel ili drugi pametni uređaj, a u svijetu ima preko 50 tisuća korisnika.

MyTeleDoc aplikacija dostupna je putem Apple Storea i Google Play Storea
Foto: Native tim VL

Mogućnosti aplikacije

Proces registracije je brz i jednostavan – nakon upisa nekoliko osnovnih podataka o sebi, u polje ID partnera unijela sam broj police Wiener osiguranja, koje od prošle godine ovu uslugu nudi kao samostalni proizvod putem webshopa i kao pridruženi program dopunskog ili dodatnog zdravstvenog osiguranja te obveznog auto osiguranja. Aktivacija je provedena unutar nekoliko minuta te sam aplikaciju odmah mogla isprobati.

Obiteljski se trenutno suočavamo sa svim vrtićkim boljkama karakterističnima za prvu godinu polaska u vrtić pa su nam kao novopečenim roditeljima kvalitetni liječnički savjeti potrebni u prosjeku jednom mjesečno, a trenutno aktualni izazov s kojim se nosimo unazad par mjeseci je djetetova suha koža sklona svrbežu i iritacijama. Upravo sam toj temi odlučila posvetiti svoje prve konzultacije s liječnikom na TeleDocu.

Uslugu video konzultacije putem TeleDoca provode licencirani liječnici iz Republike Hrvatske, a trajanje pojedine konzultacije nije ograničeno, kao ni broj poziva prema liječnicima
Foto: Native tim VL

Doktorski tim TeleDoc aplikacije čine liječnici s višegodišnjim iskustvom, a na moj prvi TeleDoc video poziv javila se doktorica zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo. Kako sam doznala od ove pristupačne i stručne liječnice, TeleDoc timu priključila se prije godinu dana, a uključeno je 15 liječnika na razini cijele Hrvatske koji u smjenama pokrivaju svaki dan od 0 do 24.

Ispričala sam joj naša dosadašnja iskustva s kožnim iritacijama 1,5-godišnjeg djeteta te kako trenutna njega koju koristimo nažalost ne pomaže te ju zamolila stručni savjet. Od doktorice sam doznala da se vjerojatno radi o atopijskom dermatitisu koji je najučestalija kožna bolest kod djece te ga većina djece "preraste" do puberteta, što mi je bila itekako utješna činjenica. Detaljno mi je objasnila što možemo očekivati te savjetovala da nastavimo održavati hidrataciju kože i da pokušamo promijeniti proizvod za njegu kako bismo vidjeli koji djetetu najbolje odgovara.

Po završetku razgovora, u arhivi mi je ostao zabilježen poziv uz ime i prezime doktorice s kojom sam razgovarala. Posebno mi se svidjelo što mi se doktorica bila u mogućnosti u potpunosti posvetiti te nisam imala osjećaj da se moram žuriti zbog drugih pacijenata u čekaonici, zbog čega uobičajeno zaboravim pitati pola onoga što sam planirala. Jedan od benefita svakako je i činjenica da doktor putem video poziva ima mogućnost vidjeti realno stanje pacijenta pa se ne moramo mučiti traženjem pravih riječi da bismo što bolje dočarali situaciju. Osjećam se opuštenije i sigurnije znajući da ću ubuduće moći nazvati liječnika u bilo koje doba dana ili noći i konzultirati se prema potrebi, a ne strepiti zato što u određenim zdravstvenim situacijama nisam sigurna činim li sve što je potrebno.

Unutar TeleDoca moguća je i razmjena medicinske dokumentacije putem osobnog zdravstvenog kartona dostupnog u aplikaciji, a koja može pomoći liječniku u pružanju usluge
Foto: Native tim VL

Budućnost zdravstvene skrbi

Moja prva stručna sugovornica na TeleDoc aplikaciji istaknula je da temeljem svog dosadašnjeg iskustva svakako vidi telemedicinu kao zdravstveni model budućnosti jer na ovaj način možemo rasteretiti primarnu zdravstvenu zaštitu te omogućiti pacijentima da ne čekaju u redovima i da brže riješe neke manje probleme. Potvrđuje to i moje osobno iskustvo jer sam uspjela dobiti konstruktivne i umirujuće savjete stručnjaka u rekordno brzom roku, bez nepotrebnog gubitka vremena na spremanje za odlazak kod doktora, putovanje do ambulante i čekanje u gužvi.

TeleDoc je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje:

  • Osobni profil popunjavamo osnovnim informacijama kao što su ime, prezime, dob i spol, no moguće ga je nadopuniti i drugim važnim medicinskim pojedinostima poput prethodnih stanja, alergija ili osjetljivosti na određene lijekove
  • odabirom opcije Nazovi liječnika opće prakse uspostavlja se video poziv i razgovor s licenciranim liječnikom bez dugog čekanja i naručivanja – ova opcija dostupna je 24/7, a broj i trajanje poziva nisu ograničeni
  • Zdravstveni menadžer nudi opciju spremanja medicinske dokumentacije u koju liječnik ima uvid samo za vrijeme trajanja poziva te pohranjuje izvješća o prethodnim konzultacijama koja sadrže pisane opservacije liječnika
  • Blog unutar aplikacije objedinjava članke o relevantnim medicinskim temama te donosi korisne savjete za najučestalije zdravstvene izazove

Na blogu unutar aplikacije pronaći ćete korisne savjete za svoje zdravstvene probleme
Foto: Native tim VL

Bez obzira treba li vam hitan liječnički savjet, preporuka u vezi nekog aktualnog stanja ili samo želite čuti drugo mišljenje, ovi će vam liječnici pružiti stručan i kvalitetan savjet. TeleDoc predstavlja novi standard zdravstvene zaštite te dodaje novi segment sigurnosti kada je u pitanju zdravstveno osiguranje. Dostupan je kao samostalan proizvod putem Wiener webshopa ili kao jedno od pokrića uz bilo koji program dopunskog ili dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Do kraja ožujka u tijeku je i posebna akcija Wiener osiguranja u sklopu koje uz ugovaranje police dopunskog zdravstvenog osiguranja već od 5,97 EUR mjesečno na poklon dobivate gratis mini policu dodatnog zdravstvenog osiguranja koja obuhvaća jedan specijalistički pregled kod privatnog liječnika, jednu laboratorijsku pretragu i godinu dana korištenja TeleDoc aplikacije.

Ne stavljajte zdravlje na čekanje – uz TeleDoc aplikaciju liječnici su vam na raspolaganju bez zakazivanja termina, bez sjedenja u čekaonici, bilo kada i bilo gdje uz samo jedan telefonski poziv.

Sadržaj nastao u suradnji s Wiener osiguranjem.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije