Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da prije veze rade na problemima

Terapeutkinja objasnila što je seks terapija i zašto je dobra za neke parove, ali i za samce

Shuttershock
02.12.2021.
u 21:22

Često radim i sa samcima koji trenutno nisu u vezi, ali žele poraditi na svojim intimnim problemima prije nego uđu u partnerstvo, objasnila je seksualna terapeutkinja dr. Jenni Skyler.

Iako neki možda misle da je seks terapija rezervirana za one koji su se našli u problematičnoj vezi ili su iskusili seksualnu potpunu seksualnu disfunkciju, seksualna terapeutkinja i direktorica Intimacy Institute for Sex & Relationship Therapy dr. Jenni Skyler kaže da se takva terapija, kao dio psihoterapije. bavi svim mogućim seksualnim problemima pojedinca ili para.

- Seks terapija uključuje seanse sa seks terapeutom koji procjenjuje sve probleme seksualne funkcije ili intimnosti, identificira sve dijagnoze i izrađuje sveobuhvatan plan liječenja - objašnjava ona i kaže a je takva terapija za svakoga, ne samo za parove.

Popularni glumac (52) proglašen najseksi muškarcem na svijetu: 'Svjestan sam da će ljudi biti iznenađeni, i ja sam!'

1/6

 

- Često radim i sa samcima koji trenutno nisu u vezi, ali žele poraditi na svojim intimnim problemima prije nego uđu u partnerstvo - rekla je za Mind Body Green.

Njen pristup, dodaje, uključuje i pomaganje klijentima da shvate vezu između uma i tijela kako bi poboljšali seksualni užitak, kao i da se povežu sa svojom željom i uzbuđenjem kako bi im seksualni život bio bolji, no seksualna terapija nikad ne uključuje golotinju niti bilo kakvo dodirivanje između klijenta i terapeuta.

- Kao seksualna bića, svi nosimo sa sobom i složene seksualne povijesti koje uključuju cjeloživotne obiteljske i društvene poruke, a koje utječu na naše seksualno funkcioniranje, sliku tijela i odnose - objašnjava Skyler, pa terapija može osobi pomoći i da istraži svoju prošlu seksualnu povijest i pronađe rješenja za poboljšanje sadašnjosti i budućnosti.

Sesije su često edukativne i pružaju tehnike koje klijentima pomažu da dožive više seksualnog zadovoljstva, a klijenti dobivaju praktične domaće vježbe koje su često nadopunjene relevantnim čitanjima i/ili video zapisima.

Bilo da idete sami ili s partnerom, seksualna terapija može pomoći kod uobičajenih problema kao što su:

  • Oporavljanje od afere
  • Liječenje seksualne traume ili seksualno uznemirujuće prošlosti
  • Ozdravljenje od poroda
  • Problema u menopauzi
  • Erektilne disfunkcije
  • Boli tijekom seksa
  • Poteškoća ili nemogućnosti postizanja orgazma
  • Problema u komunikaciji
  • Poboljšanja seksualne i emocionalne komunikacije
  • Seksualne anksioznosti
  • Oporavka od nasilnih odnosa i učenje za stvaranje novih, zdravih partnerstava u budućnosti
  • Tjelesnih izazova ili poteškoće sa seksualnom funkcijom
  • Pronalaženja novih načina za ponovno povezivanje
  • Istraživanja alternativnog seksualnog izražaja

Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pastuh
Pastuh
22:12 02.12.2021.

Tajana, reći ću ti u najboljoj namjeri kao i svojem dvanaesetogodišnjem djetetu. Pročitaj tekst nakon što ga napišeš. Tako možeš popraviti eventualne greške pri prevođenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije