Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Talijanski kuhar podijelio jednostavan recept za špagete: Savršeno jelo za kraj dugog dana!

Shutterstock
04.09.2023.
u 16:30

Prvo ćete morati prikupiti i pripremiti svoje sastojke, no srećom, ne treba ih mnogo

Ako tražite jednostavan, ali ukusan recept za pripremu nakon napornog dana, onda imate sreće. Talijanski kuhar Max Mariola oduševio je gurmane nakon što je podijelio recept za špagete. Demonstrirajući kako napraviti jelo u videu koji je podijelio na svom Instagramu, Max je dao popis sastojaka, a zatim je gledateljima govorio o jednostavnim koracima, cijelo vrijeme dijeleći svoje najbolje savjete i trikove, piše Mirror.

Prvo ćete morati prikupiti i pripremiti svoje sastojke. Srećom, ne treba ih mnogo. Za ovo jelo koriste se peršin, špageti, češnjak, čili paprika, (suha ili svježa) ekstra djevičansko maslinovo ulje i sol.

VEZANI ČLANCI:

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi prije nego što dodate stabljike peršina i nasjeckani češnjak. Kad češnjak pozlati, izvadite ga van, objašnjava Max. Zatim posolite vodu za tjesteninu, a zatim pustite da tjestenina prokuha. U međuvremenu vratite na maslinovo ulje koje još treba biti na ringli, naribajte češnjak i dodajte paprike. "Ako nemate svježu crvenu papriku, upotrijebite sušenu", savjetuje profesionalac. Zatim u tavu dodajte peršin i malo vode od kuhanja, prije nego izvadite tjesteninu al dente, dodajte je u tavu i "pustite da tjestenina upije sav okus". Na kraju dodajte malo soli i još malo vode i gotovo ste spremni.

"Dodajte malo sira pecorino ako želite jelu dodati još malo okusa i uživajte", rekao je Max. Hvaleći jelo rekao je da je to ono što Talijani žele "nakon duge noći", a komentatori su se brzo složili. Jedna osoba je odgovorila: "Tata mi je to radio kad sam bila tužna." Druga je napisala: "Izgleda fantastično, moram probati večeras."

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije