Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modeli s oblinama

Talijani rekli "ne" anoreksiji: na naslovnici Voguea punašni modeli

Vogue Italia (1)
Vogue Italia
02.06.2011.
u 13:27

U borbi protiv poremećaja prehrane, urednica talijanskog Voguea Franca Sozzani na naslovnicu lipanjskog izdanja stavila je tri plus size modela

Urednica talijanskog izdanja Voguea Franca Sozzani održala je riječ i na naslovnicu lipanjskog izdanja stavila tri plus size modela.

Manekenke Tara Lynn, Candice Huffine i Robyn Lawley ponosno poziraju u donjem rublju, a prekrasnu crno bijelu naslovnicu napravio je poznati fotograf Steven Maisel.

>> Tara Lynn ove godine zaštitno je lice H&M-ove linije Big is Beautiful.

Franca Sozzani u posljednje vrijeme postala je pravi borac za žene punije građe. Nakon lansiranja "curvy" dijela vogue.it lifestylea, pokrenula je i kampanju koja se bori protiv internetskih stranica i blogova koji potiču na anoreksiju.

"Uključila sam se u jedno istraživanje i otkrila da postoji bezbroj stranica i blogova koji ne samo pružaju podršku osobama s ovim poremećajem prehrane, nego i potiču djevojke na kompetitivnost u mršavljenju i izgladnjivanju", objašnjava Sozzani.

Odlučila je iskoristiti svoje brojne kontakte i pokrenuti "borbu protiv anoreksije te skupljanje potpisa s konačnim ciljem zatvaranja takvih stranica. Moda je oduvijek na udaru kao jedna od glavnih uzroka anoreksije i smatram svojom zadaćom dokazati kako je moda itekako spremna iskoračiti i boriti se protiv ovih poremećaja."

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije