Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebni efekti

Tako su neodoljivo zgužvani...

picture (1)
Foto: Arhiva VL
1/11
20.01.2012.
u 16:00

Bilo da je riječ o 3D iluzijama ili opipljivom gužvanju materijala, tako nastaju dojmljive kreacije! Osim tkanina, efektno se "gužvaju" metal i plastika

Mnogi vjerojatno ne bi postavili zgužvane zavjese na prozore, no poznati francuski proizvođač tekstilnih dekora Creations Metaphores pokazuje da to može izgledati otmjeno!

Zgužvan izgled izvrstan je za 3D efekte poput onih na tapetama BN International, ili na panelima koji se izrađuju prema idejama francuske dizajnerice Lily Latifi. Pomoću digitalnog fotootiska ravne površine panela naizgled postaju zgužvane i naborane.

Massimiliano Adami svoju je stolicu Sharpei nazvao po istoimenoj pasmini “zgužvanog” izgleda, a na simpatične psiće shar-pei neodoljivo podsjeća i fotelja Grinza koju su osmislila dizajnerska braća Fernando i Humberto Campana. Otkvačeni Brazilci, poznati po neobičnom oblikovanju, obložili su čeličnu konstrukciju poliuretanskom pjenom, a potom je prekrili velikim komadom umjetnoga krzna koje je “nagužvano” oko fotelje.

Poznati je zgužvani klasik suvremenog dizajna kolekcija sjedećeg namještaja Togo – kreacija Michela Ducaroyja za Ligne Roset, a u zgužvanom (odnosno zgnječenom) izdanju odlično se “snalaze” metal i plastika. Među metalcima ističe se stolac Plop, dizajnerski biser Oskara Ziete, a zanimljiva je kreacija i samostojeća podna svjetiljka PO/0806 dizajnera Françoisa Azambourga.

Zgnječen izgled glavni je adut i goleme Plustove vaze Saving/Space/Vase od polietilena. Dok je plastika još mekana, vaza se pritiskom lagano “zgužva”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije