Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularna destinacija

Svjetski mediji raspisali se o Hrvatskoj: Britanski The Sun piše o Dubrovniku, a The Guardian o skrivenim hrvatskim plažama

Shutterstock
23.01.2024.
u 16:30

Odlična promocija za Dubrovnik, ali i za cijelu Jadransku obalu

Hrvatska je tijekom prošle godine ostvarila odlične turističke rezultate, posebice na britanskom tržištu s kojeg je ostvareno preko 3,7 milijuna noćenja, a da hrvatske destinacije i ove godine mogu očekivati vrlo dobre trendove potvrđuju i brojne medijske objave o našoj zemlji u britanskim medijima.

Tako je tijekom vikenda popularni The Sun objavio posebni prilog o putovanjima u sklopu kojeg je objavljen tekst o Dubrovniku novinarke Emily Fairbairn, koja je u ovom turističkom biseru Hrvatske boravila od 7. do 13. listopada prošle godine.

VEZANI ČLANCI:

Tekst je objavljen u tiskanom izdanju The Suna, kao i na portalu te se očekuje kako će članak prosječno generirati preko 31 milijun čitatelja mjesečno. To je odlična promocija za Dubrovnik, koji je prikazan kao grad raznolike ponude za svaku vrstu posjetitelja, a novinarka posebno ističe mit da je riječ o destinaciji koja je dostupna samo turistima dubljeg džepa. Dubrovnik je opisan i kao biser Jadrana s kristalno čistim morem te gastronomijom svjetske klase.

O Hrvatskoj piše i The Guardian u kojem je objavljen veliki tekst o 24 skrivene plaže u južnoj Europi, a svoje su mjesto među izdvojenim plažama pronašle i četiri hrvatske plaže. Riječ je o tri plaže iz zadarske regije među kojima su plaže Južna Luka na Ugljanu, uvala Brbinjšćica na Dugom otoku te plaže poznatog turističkog mjesta Šimuni na Pagu, dok se četvrta plaža nalazi u Istri, a riječ je o plaži otoka Sveta Katarina.

Osim hrvatskih plaža u tekstu su istaknute i brojne plaže iz drugih zemalja među kojima su Grčka, Španjolska, Francuska, Italija i Portugal, a očekuje se kako će članak prosječno generirati preko 22 milijuna čitatelja mjesečno kojima će tako biti približene manje poznate, ali i dalje atraktivne hrvatske destinacije i lokacije. 

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj! 

Komentara 1

MA
Maraschino
18:38 23.01.2024.

Eto, nek budem prvi komentar. E, pa ja mislim, da to nikoga nezanima. Osobito ovako napisano. Sta to u stvari stoji u clanku, koji je sadrzaj, a sadrzaja izgleda ni nema. Jako lose. Totalno bezveze napisano. Kao, pa,... Pise se o RH, moz mislit, spominje se Dubrovnik. Pa, vise pise u bilokojoj reklami. Nula. Totalna nula. Slabo, slabo skroz. Boze te sacuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije