Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Svi će vas tražiti recept: Tiramisu torta od kestena s grožđicama pravi je jesenski spektakl koji ćete obožavati

Shutterstock
28.09.2022.
u 11:08

Za one koji svake godine jedva dočekaju sezonu kestena donosimo pravu poslasticu – ova tiramisu torta oduševit će vas okusom, a i gosti će biti jako sretni. Pripremali smo je već nekoliko puta i dosad još nije zakazala!

Ova se nutritivna voćka u gastronomiji upotrebljava za pripremu raznih delicija, pirea, torti, kruha ili juha, a mogu poslužiti i kao dekoracija jesenskog stola. Važno je znati da će on svim jelima dati pomalo slatkast okus stoga možete odustati od grožđica ako želite da kolač bude manje sladak, a umjesto grožđica možete po vrhu kolača posuti malo drobljenih pikošta koje će upiti višak tekućine.

Foto: Shutterstock

Tiramisu torta od kestena s grožđicama

Sastojci:

12 kuhanih i oguljenih kestena ili 120 g kesten-pirea

2 jaja sobne temperature, odvojite bjelanjak i žumanjak

2 žlice šećera

250 g kvalitetnog mascarponea

3 žlice finog brandyja

8 piškota

250 ml jake espresso kave

50 g grožđica

Priprema:

Kestene fino usitnite u procesoru za hranu. U većoj posudi umutite žumanjke i šećer dok ne postanu gusti i kremasti. Dodajte prerađeni kesten i pola količine brandyja i miješajte pa na kraju dodajte i mascarpone, pazeći da ne pretjerate s miješanjem. U posebnoj posudi umutite bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Dodajte jednu žlicu bjelanjaka smjesi mascarponea, a zatim i ostatak. Vruću kavu i ostatak brandyja pomiješajte u plitkoj posudi pa ostavite da se ohladi. Kad se tekućina prohladi, uronite u nju piškote pazeći da su natopljeni. Stavite 4 piškote u podnožje kalupa promjera 20-22 cm. Prekrijte piškote polovicom smjese mascarponea i kestena, ravnomjerno zaglađujući. Pospite grožđicama. Ponovite postupak s ostatkom piškota i kreme. Pospite ostatkom grožđica, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se hladi preko noći u hladnjaku.

Foto: Shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije