Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koristan savjet

Super trik s kojim ćete jednostavno očistiti zagorene posude za pečenje

shutterstock
27.02.2020.
u 07:00

Posuđe je katkada teško očistiti, pogotovo kada je riječ o naslagama masnoće i zagorene hrane, ali postoji odličan trik.

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje, uvijek na kraju ostanu mrlje, a zagorene ostatke hrane teško je skinuti. Britanski mirror.co.uk prenosi odličan trik kako očistiti i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke da biste se zaštitili od virusa:

Prvo uzmite svoj prljavi lim za pečenje i napunite ga kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude naspite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove na kojima su ostali ostaci hrane ili je lim zagoren. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji je odabir krupna morska sol. Zatim u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati.

Na kraju uzmite vlažnu spužvicu ili metalnu mrežicu te dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

U videu pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:14 27.02.2020.

Izgleda da je za urednika otkriće soda bikarbona i ocat. Na tu temu je bilo napisano barem stotinu članaka, jedino nije da liječi hemeroide.

ST
starigrad
14:37 27.02.2020.

Pa jednostavnije je odmah oribati, ako ce se ionako morati ribati. Taj procedere sa sodom, solju, octom itd ne pojednostavljuje, nego produzava cijeli slucaj :-)

WI
WillimPreuß
17:23 27.02.2020.

Kad se počnu stvarati mjehurici, znaci da soda bikarbona reagira s kiselinama iz octa, a ne sa sa zapečenom podlogom. Tko prepisuje clanak, neka prepise tocno ili neka prvo konzultira kemičare. Ovo je blebetanje bezveze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije