Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajna uspjeha

Stručnjak otkriva tajnu pobjede u Monopolyju: 'Sve je u omraženom zatvoru'

Shutterstock
29.12.2023.
u 12:30

'Preskočite te cijenjene nekretnine, za koje je poznato da su dovele do bankrota mnoge igrače', rekao je du Sautoy - i razmišljajte o narančastim poljima.

Baš na vrijeme za one duge zimske noći kod kuće, akademik s Oxforda specijaliziran za matematiku otkrio je ključne strategije koje će pomoći ljubiteljima svjetski poznate društvene igre braće Parker na temu Atlantic Cityja da poploče svoj put do pobjede. Zaplet - osvajanje željenog šetališta i Park Placea neće jamčiti vaš uspjeh, prema Marcusu du Sautoyu, također autoru knjige 'Put oko svijeta u 80 igara', piše NY Post.

Preskočite te cijenjene nekretnine, za koje je poznato da su dovele do bankrota mnoge igrače, rekao je du Sautoy - i razmišljajte o narančastim poljima, poziva on. A zašto baš St. James Place, uz New York i Tennessee Avenue? Sve je u njihovoj poziciji u odboru u odnosu na zatvor, tvrdi stručnjak.

VEZANI ČLANCI: 

Ovo predstavlja dvostruku prijetnju, s obzirom na to da omraženo mjesto na ploči obično zauzimaju, kako oni koji su završili u zatvoru, tako i oni koji su 'samo u posjeti'. Igrači koji izlaze iz zatvora, u donjem lijevom kutu ploče, najskloniji su bacanju šestice, sedmice ili osmice, kaže Sautoy. Iako bi vas sedmica odvela na polje Državne blagajne između narančastih okvira, izgledi su još uvijek u korist vlasnika.

Uz hotele izgrađene nakon postavljanja četiri kuće, St. James Place i Tennessee Avenues koštaju protivnike 950 dolara po boravku, dok New York Avenue ide za 1000 dolara. Nije novac za šetalište, ali se zbraja. Vladajući svjetski prvak u igri Monopoly Nicolò Falcone potvrđuje stopu uspješnosti ove metode, također savjetujući da igrači ulažu u četiri željeznice u igri — pristojna vrijednost od 200 dolara po komadu. 'Ne štedite na komunalnim uslugama, oba po cijeni od 150 dolara', kaže Falcone.

VEZANI ČLANCI: 

Šampion je također naglasio za Reader’s Digest da to što prvi gradite kuće daje veliku prednost u igri i da se ulaganje u hotele ne isplati. 'Ako se netko od vaših protivnika dočepa imanja s tri kuće, samo to bi ih moglo dovesti do bankrota', rekao je.

David je hrvatski rekorder u slaganju Rubikove kocke, složi je za samo 5,55 sekundi:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije