Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pažljivo birajte

Stručnjaci otkrivaju na što paziti kada nekome kupujete parfem

Shutterstock
23.12.2019.
u 15:05

Ove stvari trebate imati na umu ako ste se odlučili pokloniti nekom bližnjem parfem.

Lee Harding iz Londona, koji radi u parfumeriji preko 15 godina s najvećim brendovima poput Bottega Venette, Chloe i Marca Jacobsa otkriva trikove kod kupovine parfema, a prenosi ih dailymail.co.uk.

Osobnost
Kada kupujete parfem prijateljima, partneru, obitelji obratite pažnju na njihovu osobnost. Način života i godine također igraju ulogu, pa probajte razmisliti kako tu osobu opisati. Mlađi ljudi vole slatkaste, voćne mirise, dok stariji vole cvijetne, jače, zrelije. Je li ta osoba više jutarnji ili noćni tip? Ako je jutarnji birajte nešto lagano, svježe, ali ako je u pitanju noćna ptica odaberite nešto jače, mračnije mirise.

Prehrana
Probajte se sjetiti što ta osoba voli jesti. Ako ne vole ljutu hranu, zaboravite na takve mirise. Ako ne vole vaniliju ili cimet, također odustanite od takvih parfema ma koliko god vama bili fini.

Eksperimentirajte
Često osobi kupujemo parfem za koji već znamo da ga koristi ili su spomenuli da su ga imali prije i više ga ne mogu naći. Koliko god ovo bila lijepa gesta, probajte eksperimentirati. Pratite navedene trikove i možda im tako pronađete novi najdraži miris. Osoblje u parfumeriji otkrit će vam koji bi to mogao biti s obzirom na prošle preferencije osobe kojoj kupujete poklon.

Dugo trajanje mirisa
Trajanje parfema možete pojačati dodatkom losiona ili ulja istog mirisa. Tako osoba kojoj poklanjate miris može s njim krenuti već od jutarnje rutine, pa sve do mazanja losionom pred spavanje. Gelovi za tuširanje, kreme za ruke, sprejevi za kosu... Izbor je velik. 

Ne kupujte naglo
Neke note nestaju u roku od 15 minuta, neke traju cijeli dan. Bitno je da probate miris na tijelo 15 minuta prije kupovine istog kako biste se uvjerili koliko traje. Nastavite šoping po dućanima, pa se vratite nakon sat, dva s odlukom. 

Neka se vaš poklon istakne
Parfem se jako često nalazi u ukrasnim vrećicama i ispod bora, ali zašto se ne biste malo istaknuli? Ugravirajte ime osobe kojoj ga poklanjate ili neki datum poseban za vas dvoje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije