Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Relevantna studija

Stručnjaci objasnili ima li veličina penisa zaista veze s veličinom stopala ili je to samo mit...

shutterstock
01.02.2022.
u 22:00

Istraživanje koje je obuhvatilo samo Europljane kaže da je prosječna duljina penisa 12.9 cm u erekciji, odnosno 9.1 cm u opuštenom stanju.

Vjerojatno ste nekad čuli za tvrdnju da 'muškarci s velikim stopalima imaju i velik penis'; koji raste proporcionalno broju cipela, no riječ je, naravno, o mitu.

Ipak, razna su istraživanja pokazala da su mnogi muškarci bez obzira na veličinu stopala opterećeni veličinom svog spolovila, pa se više puta pokušalo utvrditi koja je veličina penisa ispod prosjeka, odnosno koja je prosječna veličina muškog spolovila... 

 Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Jedna od najvećih i najrelevantnijih studija koja se s tim bavila; a koju je proveo BJU International Journal of Urology; mjerila je spolovila muškaraca koji žive u raznim krajevima svijeta, a njen zaključak kaže da prosječna veličina varira ovisno dijelu Zemlje na kojem muškarci žive.

Zbog toga je unutar tog istraživanja napravljeno i jedno manje kojim su obuhvaćeni samo Europljani, a ono je pokazalo da je prosječna duljina penisa u erekciji 12.9 cm, odnosno 9.1 cm u opuštenom stanju.

Da bi dokazali da veličina penisa i stopala nisu povezane istraživači s londonskog University Collegea napravili su i studiju u kojoj su su mjerili spolovila i stopala 104 muškarca svih starosnih skupina, a sličan je zaključak o nepostojanju veze između te dvije veličine imala i velika Kanadska studija iz 1993 godine u kojoj su kod 63 muškarca uspoređene dužine stopala i spolovila...

Za sve one koje ipak brine da im penis nije dovoljno dug, Američki NHS (National Health Serviceu) objavio je istraživanje temeljeno na mjerenjima spolovila 2.770 muškaraca; ono je naime pokazalo da se kraći penis u erekciji uveća za čak 86 posto, što je gotovo dvostruko više nego duži penis koji naraste za (samo) 47 posto...

Iz HNS-a naglašavaju i da su razne ankete i istraživanja pokazala da većini žena veličina zaista nije tako bitna, jer je ionako malen broj onih koje vrhunac u seksu doživljavaju zahvaljujući samoj penetraciji, prenosi Metro.

 Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
12:17 02.02.2022.

Ma to je mit

ZA
zagi101
00:42 02.02.2022.

dajte najte, kak nije bitna, kak mi muški volimo vidjeti veće grudi tak i žene vole vidjeti veći penis, valjda bu prije odabrala od 18 cm nego od 12 cm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije