Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Što učiniti s hladnjakom kad odlazite na godišnji odmor?

Gorenje
Foto: Promo
1/2
04.07.2019.
u 09:01

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da održite hladnjak u savršenom stanju za vrijeme vašeg odmora

Jeste li među onima koji odbrojavaju dane do odlaska na omiljeno mjesto na tjedan ili dva? Prije nego što spakirate kovčeg i spremni ste za pokretanje, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da održite hladnjak u savršenom stanju za vrijeme vašeg odmora:

1. Prije odlaska konzumirajte hranu koja se lako kvari
Nitko se ne želi vratiti kući nakon nezaboravnog odmora i pronaći pokvarenu hranu u hladnjaku. Stoga je preporučljivo koristiti sve pokvarljive namirnice kojima bi inače rok istekao prije vašeg povratka. Također, možda je dobra ideja kupiti manje namirnica tijekom tjedna prije vašeg odmora.

2. Prebacite hladnjak na HolidayMode
Ako odlazite na više od par dana, prebacivanje na HolidayMode pomoći će vam uštedjeti energiju koja bi se inače koristila za održavanje niske temperature u hladnjaku. Samo imajte na umu da tijekom HolidayMode vaš hladnjak treba biti prazan jer temperatura nije dovoljno niska za sigurno pohranjivanje hrane.

Foto: Arena Hospitality Group

3. Isključite hladnjak
Ako vaš hladnjak nema HolidayMode ili ćete biti odsutni dulje od mjesec dana, ispraznite ga u potpunosti, isključite ga i očistite. To će biti jednostavno ako imate uređaj s funkcijom NoFrost, kao što je, primjerice, hladnjak Gorenje NRS9181VXB. Na kraju, pazite da vrata budu otvorena kako biste spriječili stvaranje plijesni ili neugodnih mirisa.

4. Prije odlaska očistite hladnjak
Budući da je vaš hladnjak prije odlaska ionako uglavnom prazan, to je savršena prilika za čišćenje. Uklonite police i posude, a zatim ih obrišite s blagom otopinom vode i sode bikarbone. Isto učinite s ostatkom hladnjaka. Pobrinite se da se unutrašnjost hladnjaka kao i svi odvojivi dijelovi potpuno osuše, prije nego što ih vratite u hladnjak. To može izgledati kao nezgodan posao prije odlaska na odmor, ali rado ćete vidjeti čist hladnjak koji miriše na svježinu kada se vratite kući.

U razdoblju od 15.04. do 31.07. kupite Gorenje NoFrost ili SideBySide hladnjak, prijavite svoj račun i sudjelujte u nagradnoj igri te osvojite jednu od 100 nagrada ukupno vrijednih 200.000 kn! Potražite više informacija na www.gorenje.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije