Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLASTIC FANTASTIC

Što je uzrok sve većeg porasta plastičnih operacija? Žene najčešće operiraju grudi, muškarci nos...

Plastične operacije
Foto: Shutterstock
1/3
23.05.2019.
u 06:42

Opasnost od estetske kirurgije postaje usko vezana uz reality televiziju i slavne osobe koje tako olako prikazuju ovaj zahvat

Povećanje potražnje za liposukcijom među ženama, poraslo je uslijed ekspanzije sportske odjeće, kako tvrde stručnjaci. Tajice i sportski grudnjaci sada dolaze u formama koji se smatraju prihvatljivim i van teretane, a djevojke ih počinju nositi i za izlazak vani u pub. No kako bi mogli iznijeti ovaj outfit, morate biti u zavidnoj fizičkoj kondiciji, piše Dailymail.

Iz tog razloga, djevojke se sve češće okreću plastičnoj kirurgiji, kako navodi Britanska udruga estetskih plastičnih kirurga. Organizacija je izrazila zabrinutost opsjednutošću plastičnom kirurgijom, te ističu kako djevojke sve češće postaje njezinim 'robom'. Operacije koje uključuju uklanjanje masti iz želuca, bedara ili stražnjice, porasle su za 12 posto, a ovakvi nalazi zabrinjavaju brojne liječnike.

Foto: Shutterstock

- Trend je također potaknut otvorenošću poznatih osoba kao što je Jane Fonda koja je nedavno priznala da je tijekom nekoliko desetljeća operirala više dijelova tijela kako bi poboljšala svoj izgled i produžila karijeru. Opasnost od estetske kirurgije postaje usko vezana uz reality televiziju i slavne osobe koje tako olako prikazuju ovaj zahvat, što nikada ne bi trebao biti slučaj.- kazao je kirurg Grover.

Preko 28.000 ljudi platilo je ovakve operacije u 2018. godini, što je malo povećanje od 0,1 posto u odnosu na prethodnu godinu. Žene su bile korisnici u devet od deset slučajeva, s tri najpopularnije operacije koje su uključivale povećanje grudi, smanjenje grudi i operaciju očnih kapaka. Kod muškarca je zabilježen pad interesa za 4,7 posto, a među njima je obično najpopularnija operacija nosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije