Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽITE POSAO? - PRIPAZITE!

Što boja vaše odjeće govori o vama?

Boje
Foto: Youtube Screenshot
1/3
03.08.2016.
u 21:51

Sve o bojama i načinima na koje utječu na nas...

Reader's digest donosi 7 iznenađujućih činjenica vezanih uz boju naše odjeće, na koju često ne obraćamo pozornost, a možda je baš to ''kap koja je prelila čašu'' u donošenju važnih odluka, kao što je zapošljavanje, sastanak, predavanje...

1. Plava poručuje – zaposlite me!

Mornarski plava najbolja je boja koju možete nositi na razgovorima za posao. Prema istraživanju Carrer Buildera, na uzorku od 2099 menadžera, oni koji su nosili plavi boju smatrani su timskim igračima. Plava je boja opuštanja, vjernosti, samopouzdanja i samokontrole.

2. Crvena vodi k romansi

Godine istraživanja pokazuju kako crvena, kao i njezine nijanse, nikako ne smiju biti rezervirane samo za Valentinovo. U jednoj studiji muškim su sudionicima prikazivane žene u različitim bojama odjeće, nakon čega su morali odgovoriti koju bi odveli na spoj. Eksperiment je pokazao kako su najprivlačnije bile žene u crvenom!

3. Siva će vam pomoći da se prilagodite okolini

Imate osjećaj da ste ''na meti''? U takvim se slučajevima preporučuje nositi sive nijanse. Siva boja je blaga, a nimalo konzervativna, elegantna, ali pomalo provokativna. Idealna je za ured i razbit će dosadne crne uredske kombinacije.

4. Ljubičasta budi sumnju

Ljubičaste tonove rijetko nalazimo u prirodi, stoga može djelovati umjetno. Gledajući s povijesne strane, ljubičasta je označavala plemićku krv i moć. Njezin elitni status proizlazi i iz toga što je trebalo mnogo truda i vremena da bi se ta boja uopće dobila. Mary Ellen Lapp, autorica knjige ''Boja uspjeha'' tvrdi kako se ljubičasta apsolutno treba izbjegavati, osobito na razgovorima za posao ili spojevima. Za pristupačniji izgled preporučuje nijanse šljive.

5. Crna simbolizira autoritet

Crno ''od glave do pete'' signalizira autoritet. Boja je to koja osobu čini mršavijom, a ujedno je i svestrana. Kada je odjenete za spoj, tada je elegantna i šik, kada je odjenete za ured znači da ste vi šef! Naravno, crna je također boja žalovanja i tuge, a katkada se povezuje i s agresijom. Jedna studija je pokazala kako sportske ekipe u crnim dresovima dobivaju najviše sudačkih kazni! Nije poznato zašto je to tako: zbog toga što čini igrače agresivnijima ili zato što su suci nesvjesno pristrani zbog crne boje.

6. Zelena je boja kreativnosti

Zelena boja utječe na naša osjetila na primitivnoj bazi. Govori nam kako smo sigurni u okolišu bogatom vodom, na temperaturi višoj od nule i s dovoljno hrane za preživljavanje. Prirodne nijanse zelene su smirujuće i ulijevaju povjerenje. Jedno istraživanje pokazalo je kako zelena potiče kreativnost. Sudionici istraživanja imali su dvije minute da osmisle što više stvari. Netom prije, jednoj polovici ispitanika prikazan je bijeli pravokutnik, a drugoj zeleni. Zeleni pravokutnik bio je povezan s mnogim kreativnim i zanimljivim odgovorima!

7. Bijela pokazuje organiziranost

Kako bi osoba koja nosi bijelo mogla bijelo i iznijeti, mora paziti na čistoću i organiziranost. Ako ste osoba koja pripada ovoj skupini, odjenite bijelo na sastanak za posao ili večeru s roditeljima i pokažite im koliko će vaša odjeća ostati čista u svim situacijama.

>> Iznenađujuće stvari koje fizički izgled govori o vama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije