Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekstremna štedljivost

Štedljivi muškarac ispričao: 'Odjeću držim u hladnjaku, to ubija sve bakterije i ne treba ju prati'

TLC's Extreme Cheapskates
17.05.2023.
u 14:30

Osim odjeće, štedljivi Moriarty u svom hladnjaku drži i posuđe i konzerve s hranom, a na taj način, smatra, potrošnju energije smanjuje za gotovo deset posto.

Amerikanac Todd Moriarty radi kao strojovođa na željeznici i živi naizgled uobičajenim životom, no zakleo se da na sve svoje životne potrebe neće trošiti više od pet posto svoje plaće, zbog čega odjeću ne pere već ju drži u hladnjaku u kojem, kaže, niske temperature ubijaju sve bakterije. Osim toga, gotovo je sve predmete u kući zamotao u plastiku, nadajući se da će zahvaljujući tome, ako ih jednom odluči prodati postići dobru cijenu .

Moriarty često ističe kako se ponosi s tim što svakodnevno u trgovinama pronalazi najjeftinije proizvode i najveće akcije, pa sebe smatra 'stručnjakom za štednju'; premda redovito kupuje po život opasnu hranu kojoj je istekao rok trajanja, a hidromasažnu kadu transformira u perilicu rublja i suđa. "Odjeća mi je trenutno u plastičnim vrećicama u hladnjaku jer je tako ne moram stavljati u perilicu pa štedim na struji, deterdžentu za rublje i vremenu", rekao je  u TLC emisiji Extreme Cheapskate i pokazao par starih traperica koje je kupio prije 15 godina. "Vidite, kao nove su, a tako i mirišu..." 

A osim odjeće, štedljivi Moriarty u svom hladnjaku drži i posuđe i konzerve s hranom te tako, smatra, potrošnju energije smanjuje za gotovo deset posto, a u detaljnom mu planu štednje uvelike pomaže i jacuzzi u kojem po potrebi opere donji veš, otušira se, opere suđe ili čak ugrije hranu. "Nema potrebe da koristim perilicu suđa jer to jednostavno previše košta; a i čemu kad mogu ponovo upotrijebiti vodu iz jacuzzija?", objasnio je.

Korištenje hidromasažne kade, dodaje, uštedi mu 30 do 40 eura mjesečno jer ne mora ni paliti mnoge kućanske aparate. "Budući da moja hidromasažna kada neće nikada kući dodati nikakvu vrijednost, odlučio sam je koristiti za više namjena, ukratko za sve što mi padne na pamet', rekao je, iako prema Centru za kontrolu bolesti, takva njena upotreba može uzrokovati rizik od legionarske bolesti, vrste upale pluća koju uzrokuje bakterija Legionella.

Te se bakterije inače i prirodno nalaze u vodi, a kad se jacuzziji ne dezinficiraju kako treba, postaju odlično leglo za njihov razvoj. "Ljudi mi se mogu smijati koliko god žele' no vjerojatno bi bili zadovoljniji da i sami štede novac, kaže Moriarty koji se svaki dan trudi i sakupiti što više plastičnih boca, a odjeću koju 'opere' u hladnjaku suši u svom automobilu.

Mama 18-mjesečno dijete hrani crvima: 'Prepuni su proteina, a jede cijele pečene i usitnjene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije