Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci se slažu

Starenje možemo usporiti već danas!

sreća
Foto: Thinkstock
1/5
23.05.2014.
u 13:19

Već na samom otvaranju 7. međunarodne znanstvene konferencije Kinesiology u svijet su poslane poruke koje mogu promijeniti životni vijek i kvalitetu života cjelokupnog čovječanstva

Starenje možemo usporiti i to odmah i bez odlaganja.

Kretanje kao univerzalni lijek jedan je od osnovnih recepata za znatno usporavanje starenja i produljenje životnog vijeka. Već na samom otvaranju 7. međunarodne znanstvene konferencije Kinesiology u svijet su poslane poruke koje mogu promijeniti životni vijek i kvalitetu života cjelokupnog čovječanstva.

– Još jednom se pokazalo da je Hrvatska u stanju okupiti vodeće svjetske stručnjake u području kineziologije koja kao zanimanje budućnosti ima težak zadatak osigurati čovjeku kvalitetniji i duži život. Čovjek je stvoren za kretanje i bez kretanja umire – izjavio je dekan KIF-a, prof. dr. sc. Damir Knjaz i dodao: "Definitivno svaka osoba može pronaći program koji će ga u svakom pogledu ispunjavati, također je važno da te programe vode školovani kineziolozi."

Foto: PR FOTO

Dragan Milanović i Damir Knjaz

Jedna od najprestižnijih konferencija iz područja kineziologije, hrvatska Kinesiology, u svojoj 17. godini okupila je stručnjake iz 32 zemlje svijeta pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Prilagodba ljudskog organizma na neaktivnost i starenje, Prilagođena tjelesna aktivnost i kineziterapija, Biologija & Medicina sporta i vježbanja, Biomehanika i motorička kontrola, Tjelesni odgoj, Kineziološka rekreacija, Kineziologija u vrhunskom sportu, Menadžment sporta i brojne druge, tek su neke od tema koje su na dnevnom redu o kojima će u iduća dva dana u Opatiji raspravljati više od 350 sudionika.

>>Nećete vjerovati, ali ovo su 'sitnice' koje postaju bolje kako starimo

>>Ključ mladosti ne može biti lakši: Pokrenite se!

Komentara 1

Avatar maladala
maladala
15:17 23.05.2014.

Sto ce oni sto po citave dane klece ili stoje pa se mole bogu, njima se lose pise ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije