Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatno mjesto

Smije li se posuđe držati u ladici ispod pećnice? Evo što kažu stručnjaci

shutterstock
29.07.2020.
u 07:00

Ova ladica nije namijenjena za držanje posuđa, ali nešto ipak možete spremiti, samo morate pripaziti na jednu stvar.

Posude za pečenje koriste se gotovo svakodnevno i nikada ih nije dovoljno, ali nije dovoljno ni mjesta za njihovo spremanje. Brojne ladice i ormari u kuhinji mnogima nisu dovoljni za spremanje svog posuđa te pokušavaju ga spremiti gdje god stignu, uključujući i u ladicu ispod pećnice, prenosi Reader’s Digest. No je li to pametna ili sigurna - ideja?

Ono što mnogi ljudi ne shvaćaju je da se ladica pećnice zapravo naziva ladica za zagrijavanje. To je mjesto koje treba koristiti za zagrijavanje hrane nakon kuhanja, primjerice, kada pripremate obrok s više sljedova, za neke blagdane ili proslave, pa morate pripremiti puno jela odjednom. Jednostavno možete staviti jedno jelo u ladicu za očuvanje topline, dok drugo odlazi u pećnicu. U osnovi, ona nije namijenjena kao prostor za spremanje hrane, već za očuvanje topline.

Ali ako ćete ga koristiti za spremanje kuhinjskih predmeta, slijedite ovo pravilo: Sve što je plastika, tkanina ili papir vjerojatno će se rastopiti - ili, što je još gore, zapaliti. To znači da ispod ne držite rukavce ili krpe, već ih spremite u obične ormare i ladice. Posuđe i pribor za pečenje, tave, kamen za pečenje pizze, vatrostalne posude i posuđe koje inače možete koristiti u pećnici, sigurni su za držanje u ladici ispod pećnice. Također možete držati sve posuđe koje ne koristite na dnevnoj bazi, sve dok su izrađene od materijala koji je siguran za pećnicu, kao što su pribor za roštilj ili pribor za pečenje.

Ako još uvijek niste treba li spremati stvari u ladicu ispod pećnice, pogledajte priručnik pećnice ili kontaktirajte proizvođača da biste saznali više o konkretnom modelu. Ipak, nemaju sve pećnice iste značajke te je bolje da ste sigurni prije isprobavanja.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije