Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA KOLEKCIJA

Slavni nakit i haljine Elizabeth Taylor na velikoj Christie's aukciji

elizabeth taylor aukcija (1)
Foto: Pixsell
1/35
03.12.2011.
u 13:51

Nakon što je kolekcija svih vrsta predmeta slavne glumice proputovala svijet, zaustavila se u New Yorku radi velike aukcije u Christie'su

 Točno u podne u subotu u New Yorku otvorili su izložbu kompletne kolekcije stvari Elizabeth Taylor u aukcijskoj kući Christie's. Ukupno 2000 predmeta, nakita, odjeće, kućanskih predmeta i umjetničkih djela putovalo je po svijetu. New York je zadnja stanica, a 950 predmeta od 2000 ponudit će na online aukciji koja počinje danas 3. prosinca.

- Svi predmeti na online aukciji počinju s ponudom od 50 dolara, a to će omogućiti svima da se uključe - izjavila je voditeljica komunikacija za Christie's u Americi, Erin McAndrew.

Izložba je otvorena za sve građane, a zatvara se 12. prosinca. Ovo je ujedno i posljednja prilika za sve da vide jednu od najvećih privatnih kolekcija nakita, memorabilija i mode ikad prikupljene. To je ujedno i prvi put da je ukupna prodaja i izložbeni prostor kuće Christie's posvećena aukciji iz privatne kolekcije budući da je ovo muzejski vrijedna izložba.

Prvi dio po ulasku u muzej posvećen je odnosu Elizabeth Taylor s Andyjem Warholom. To uključuje njezin litografski portret i skicu usana. Oboje su bili Warholovi darovi glumici. Između njih nalazi se i Elizabethina zahvalna poruka.

Na drugoj strani prolaza nalazi se replika glumičinog ormara za nakit u njezinoj garderobi. Originalne kutije za svaki komad nakita su tamo, a iz njih se iščitava koliko je obožavala Cartier.

U sobi s poznatim nakitom Elizabeth Taylor nalazi se ogrlica od dijamanata, bisera i rubina s kruškolikim biserom pronađenim u 16. stoljeću. Tu je i kolekcija nakitak koje je dobila od svog trećeg supruga Mike Todda, ali prsten od 8,24-karatnog rubina i dijamanata, dar četvrtog muža Richarda Burtona, za kojeg se udala dva puta.

Osim nakita na izložbi se mogu vidjeti i scenariji te kolekcija filmskih stolica za Elizabeth Taylor.

Cijela izložba zapravo je posveta njezinom ekstravagantnom životu, stilu i ukusu te očiglednoj ljubavi prema velikim stvarima, modi i ljubavi.

Kako je sama i rekla: Velike cure trebaju velike dijamante.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije