Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena u pripremi

Sjajni savjet Jamieja Olivera: Uz ovaj mali trik, luk više neće biti tako ljut

Instagram
27.08.2020.
u 07:00

Oštar miris i gorak okus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfata u luku, ali njih se lako riješiti.

Nalazi se u gotovo svakom jelu, a može se jesti i samostalno kao prilog - luk je nezaobilazna namirnica u gotovo svakom kućanstvu. No nekada zna biti prejak i preuzeti okus cijelog jela, ali poznati kuhar Jamie Oliver na svojim društvenim mrežama otkrio je trik, koji je naučio od poznate talijanske kuharice Nonne Rosanne, kako to spriječiti, prenosi mirror.co.uk.

Na svom Instagram profilu napisao je:

- Koristim njezin trik pranja narezanog luka prije kuhanja kako bih ga ublažio, a voda će ga učiniti i slađim dok se kuha.

Oštar miris i ljutina rezultat su sumpornih spojeva u luku, ali njih se lako riješiti. Ispiranjem sumpornih spojeva iz luka uklanjate njegovu ljutinu. Uz to, ovaj poznati kuhar podijelio je i recept u kojem možete isprobati ovaj trik za luk, ali tvrdi da je bilo koji recept odličan za isprobavanje trika. Također trik možete probati i u jednostavnim jelima, kao što je miješana salata u koju dodate luk.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

Avatar kenj@c
kenj@c
11:03 27.08.2020.

Jedem luk baš zato što je ljut. Ti englezi stvarno nisu normalni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije