Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasmijala mnoge

Simpatična baka podijelila u videu savjete za Talijane u karanteni: Nema ljubljenja, samo namigivanje

18.03.2020.
u 09:30

Slušajte liječnike, pranje ruku je uvijek važno, kihanje u rukav je pristojno...

Ova baka iz Italije podijelila je svoje trikove kako se boriti protiv koronavirusa, prenosi Daily Mail. “O čemu trebamo pričati? O koronavirusu? Zašto trebamo pričati o tome, zar ne vidite? Svi već sve znaju!”, započela je ova simpatična gospođa svoj video.

Pogledajte simpatičnu baku i sve njene savjete u videu:

Njezin prvi savjet je pranje ruku. Ne samo zbog koronavirusa, nego pranje ruku je uvijek važno, kako kaže ova baka. Drugi savjet joj je da kad kihnete, uvijek to morate napraviti u lakat. “Ne samo zbog koronavirusa, nego zato što je pristojno! Koliko puta sam rekla da pokrijte usta s rukama, sada kažem laktom. Možete koristiti i koljeno, to je više kul”, nastavila je.

“Savjet broj tri: moramo izbjegavati poljupce i zagrljaje na neko vrijeme, jer su rekli da su opasni. Kada se vidimo, umjesto poljupca i zagrljaja, jednostavno ćemo namignuti”, rekla je super baka. Podijelila je i jednu važnu stvar - ne smijemo diskriminirati etničke grupe zbog koronavirusa: “Zapamtite, koronavirus će ostati, ali diskriminacija će ostati.”

Dala je savjete i za karantenu koja je na snazi u Italiji, to jest što raditi četrnaest dana kod kuće: “Kuham umak od mesa svih četrnaest dana. Kada dođe Uskrs, prodavat će se kao zlato. Zaboravite dezinfekcijska sredstva, sto mililitara umaka bit će četiristo eura.” Ali kao najvažniju stvar izdvaja slušanje liječnika, a ne vjerovanje svemu što se čuje od drugih ili pročita na internetu te zadržavanje razuma jer dućani neće ostati bez hrane, a i da ostanu uvijek će si ljudi pomagati i sve će biti u redu.

Pogledajte kako pričati s djecom o koronavirusu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije