Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodoljiv je

Shar Pei Harvey ima toliko naboranu kožu da ga vlasnica nerijetko zamijeni - za dekicu

Instagram/harvey.thesharpei
24.03.2021.
u 14:29

Koža zbog koje su nekima neodoljivi najveća je 'mana' Shar Pei pasmine jer psi često boluju od kožnih infekcija, što se već jednom dogodilo i šestomjesečnom Harveyu - pa mu vlasnica svaki dan među nabore utrljava hidratantnu kremu

Neki se psi i mačke vole igrati tako da se negdje zavuku i 'sakriju' od svojih vlasnika i ukućana, no Shar Pei Harvey se svojoj vlasnici skrije čim legne - naime zbog jako naborane kože Harveyeva vlasnica Teresa Moll Arguimbau kaže kako je ponekad nemoguće razlikovati ga od dekice iste boje koju ima na kauču. 

Arguimbau inače često objavljuje fotke svog ljubimca Harveya kojem je pod imenom harvey.thesharpei otvorila i vlastiti Instagram profil, pa pas već ima nekoliko tisuća obožavatelja koji redovito komentiraju njegove avanture i specifičan izgled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Ova pasmina inače potječe iz južne Kine, a od sredine 20. stoljeća vrsta je, na žalost, na rubu izumiranja. Najočitija karakteristika Shar Pei psa je koža prepuna 'bora', a premda su psi tradicionalno uzgajani za borbe pasa, Arguimbau kaže kako 'na svijetu vjerojatno ne postoji dobroćudnije stvorenje od njenog Harveya'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Ipak, koža zbog koje su nekima neodoljivi najveća je 'mana' Shar Pei pasmine jer psi često boluju od kožnih infekcija, što se već jednom dogodilo i šestomjesečnom Harveyu. Zato mu vlasnica svaki dan, kaže, među brojne nabore utrljava hidratantnu kremu.

- Obožavam njegove bore i kožu koja je jako mekana - rekla je Arguimbau o Harveyu za Metro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Harvey je na svijet došao u leglu s dva brata i sestrom, a zbog velikih su bora sva četiri psića, priča Arguimbau, odmah nakon okota imala probleme s očima. Braća i sestra brzo su izliječili, no za Harveya je to bio dulji proces.

Bosanski Brod: Pas Lesi ne odvaja se od mačića kojeg je spasio s deponija

1/12

Naime psić nikako nije mogao otvoriti oči pa je brzo dobio i jaku infekciju zbog koje punih pet mjeseci uopće nije vidio. Vid mu se počeo vraćati tek nedavno, a Arguimbau kaže da se s jednim okom pas još dosta muči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Njegove bore zato, kaže vlasnica, zahtijevaju posebnu pažnju, no njoj to ne pada teško.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

- Čim popije malo vode sva mu se skupi između bora pa ga se treba brisati - podijelila je Arguimbau koja kaže i kako zahvaljujući društvenim mrežama stalno pronalazi nove zaljubljenike u ovu neobičnu pasminu, pa međusobno dijele iskustva i savjete, najviše one o njezi njihove naborane kože.

Dok se Arguimbau tako brine za zdravlje svog ljubimca, pas je, kaže ona, vrlo veseo i ležeran, pa mu je za sad jedini cilj što više boraviti u suncu i naganjati lopticu po pješčanim plažama španjolskog otočića Menorca gdje živi s vlasnicom. 

Kakvo prijateljstvo: Dvogodišnjak se svaku noć iskrada iz kreveta kako bi na podu spavao sa psom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije