Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPREDAK

Šest od deset ručkova kuhaju muškarci

jamie
18.12.2009.
u 13:17

Muškarci više ne dolaze u kuhinju samo da bi uzeli pivo iz hladnjaka, a kuhanje ne smatraju samo ženskim poslom.

Vrijeme robovanja žena u kuhinji za božićnih nakuhavanja, čini se, je iza nas. Novo istraživanje pokazuje da će skoro šest od deset božićnih ručkova ove godine pripremiti i skuhati muškarac. Ove godine, u odnosu na deset godina prije, dvostruko više muškaraca latilo se kuhače!

Stručnjaci to pripisuju porastu popularnosti muških televizijskih kuhara kao što su Jamie Oliver i Gordon Ramsay. Anketa na 3014 muškaraca u dobi između 30 i 55 godina, koju je proveo jedan proizvođač kuhinjskog posuđa, pokazala je da su 1999. godine samo tri od deset Britanaca kuhala obitelji za Božić.

Ovoga Božića golemih 57 posto svečanih gozbi pripremit će muškarci. Oni više ne dolaze u kuhinju samo da bi uzeli pivo iz hladnjaka, a kuhanje ne smatraju samo ženskim poslom. Muškarcima je 21. stoljeće prilika da pokažu svoju urođenu skrbničku ulogu pa je muško kuhanje božićnih ručkova novost kojoj treba dati poticaj, kaže Worrall Thompson koji je provodio istraživanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije