Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I pri ruci držite najpotrebnije sitnice

Savjeti stjuardese: Za što ugodniji let birajte najbolja mjesta i budite ljubazni prema osoblju

Shutterstock
12.12.2021.
u 17:52

Ako putujete ekonomskom klasom morat ćete se zadovoljiti onim što se tamo nudi, kaže bivša stjuardesa i dodaje da bi osobno u avionu unaprijed naručila vegetarijanski obrok, radije nego mesni.

Za sve koji planiraju putovanje avionom i žele da im vrijeme na letu prođe što ugodnije, bivša je stjuardese podijelili nekoliko savjeta:

Budite ljubazni prema posadi

Moj je najvažniji savjet da tijekom leta budete ljubazni prema posadi,  rekla je za Metro bivša stjuardesa i direktorica Globe Fita doo, Hannah Murphey.

Osmjeh i kontakt očima, kaže bivša stjuardesa, znače mnogo, a možete i popričati s članovima osoblja i pitati ih detalje o njihovom poslu; uvijek je lijepo kad putnici pokažu interes i kad su ljubazni i ako ne moraju biti, a ona bi im to 'vratila' tako da bi se dodatno pobrinula da im je udobno.

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion

1/32

Rezervirajte najbolja mjesta

Danas postoje mnoge web stranice na kojima se dogovaraju privatna putovanja i preko kojih možete dobiti odlučne popuste; čak i na obiteljskim putovanjima s djecom, kaže Murphey i napominje da ako možete birati mjesto, sjednete tik ispred krila aviona, a nikako u blizini WC-a ili kuhinje.

- Razmislite i o potrebama na putovanju; letite li s djecom koja će često ići na WC, je li let kraći, da uživate na sjedalu uz prozor i slično - poručila je.

Birajte 'pravu' hranu

Ako putujete ekonomskom klasom morat ćete se zadovoljiti onim što se tamo nudi, kaže bivša stjuardesa i dodaje da bi osobno unaprijed naručila vegetarijanski obrok, jer često treba neko vrijeme da se pripremi, a bezmesna jela su u avionu obično bolja od onih s mesom; barem u ekonomskoj klasi.

- Možete prije ulaska u avion napuniti boce s vodom, a ponesite i zdrave grickalice, npr. proteinske pločice ili štapiće od sirovog povrća - savjetovala je.

Nakon što ste prikovali svoje pakiranje, morate biti sigurni da imate sve što vam je potrebno sa sobom u kabini kako bi vaš let bio što udobniji.

Obucite nekoliko slojeva odjeće 

Na let uvijek nosim par tankih pamučnih čarapa i jedan par od kašmira koje nazujem preko njih kad je hladno, kaže ona, a preporučuje da pri ruci imate i veliki mekani pokrivač i jastuke za vrat na napuhavanje za svakog člana obitelji.

- Uz to sa sobom moram imati balzam za usne i kremu za ruke - dodaje.

Najbolja šefica ikada! Svakom zaposleniku dala preko 50.000 kuna i dvije avionske karte, za putovanje po želji! 👏

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije