Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Savjet liječnice: Evo zašto stvarno ne biste trebali mokriti pod tušem!

Shutterstock
28.08.2023.
u 11:30

Sljedeći put kada ćete trebati mokriti pod tušem, dobro razmislite je li vam to stvarno potrebno..

Mokrenje pod tušem je bezopasno, zar ne? Dobro za okoliš, praktično, možda čak i ugodno za neke ljude? Pa, prema jednom liječniku, ako imate naviku piškiti pod tušem, sada je vrijeme da prestanete. Prema riječima liječnice Terese Irwin, kirurginje koja pruža obrazovne sadržaje o inkontinenciji i ženskom zdravlju, mokrenje pod tušem ima svoje prednosti, ali ako to činite dovoljno redovito, moglo bi vam postati 'okidač', piše Huffpost.

Ovaj 'okidač' zapravo ima veze sa zvukom. Kada čujete zvuk tekuće vode, vaše tijelo bi to moglo povezati s mokrenjem i odjednom vam dati želju da odete u WC, čak i ako to prije niste morali. 

VEZANI ČLANCI:

Opasnosti mokrenja pod tušem: Prema Healthu, postoje još dva ključna razloga za preskakanje mokrenja pod tušem. Jedan je da ako piškite u javnim tuševima, možete dobiti infekciju urinarnog trakta ili čak Staphylococcus aureas (MRSA) koji se mogu širiti mokraćom i zadržati na podu tuševa. 

Također, mokrenje pod tušem kod žena može dovesti do slabljenja mišića dna zdjelice. Kažu, “lebdenje iznad WC školjke ili stajanje pod tušem sprječava opuštanje mišićnog zida vašeg mjehura. Kao rezultat toga, vaš mjehur možda neće u potpunosti izbaciti urin, slabeći vaše dno zdjelice.”

Opasnosti zadržavanja mokraće: Ako uočite da morate mokriti dok se tuširate, iskočite i idite odmah. Prema Revere Healthu, zadržavanje mokrenja dovodi vas u opasnost od stanja kao što je preaktivan mokraćni mjehur ili čak infekcija kao što su urinarne infekcije koje, ako se ne liječe, mogu dovesti do bolesti bubrega ili sepse.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa!

 

Komentara 2

Avatar marela
marela
19:46 28.08.2023.

Obavezno piskim pod tušem,svojim tušem....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije