Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SWAMI SAVJETUJE

Samo nekoliko minuta dnevno protiv bolesti i starosti

beba
Photos.com
07.10.2010.
u 15:24

Maharishi Swami Dev Murti savjetuje kako malim trikovima zadržati zdravlje bez obzira na godine.

Vjerojatno nitko ne zna koliko Maharishi Swami Dev Murt ima godina, no činjenica je da zubima može vući kamion težak 20 tona, a da je njegov učitelj doživio 140 godina. U svakom slučaju, dovoljno da njegova predavanja okupe brojne znatiželjnike koji možda na njima pronađu neki savjet i za sebe.

Ono što uvijek naglašava kao jednu od tajni do zdrave dugovječnosti jest prehrana. Kod njega nema iznimki, jedina pravilna prehrana je vegetarijanska, što potkrepljuje činjenicom da ljudi imaju dulja crijeva od mesoždera, baš kao i biljojedi. No, ono što posebno ističe jest da ni u čemu ne treba pretjerivati.

- Oko 20 posto želuca je namijenjeno za hranu, 30 posto za vodu, a 50 posto treba ostati prazno, tvrdi Swami Dev Murti i dodaje kako se zalogaj mora žvakati dok ne postane tekuć, a tekućinu prije gutanja treba zadržati malo u ustima. Neizostavno je, naravno, izbjegavanje šećera. Prema njemu, jedini šećer trebamo uzimati iz voća, sve ostalo preopterećuje organizam.

Nadalje savjetuje spavanje na trbuhu jer je to naprirodnije za kralježnicu te da je za djecu najbolje da što kasnije prohodaju, odnosno da što dulje pužu. No, jedna od najbitnijih stvari, za koju Dev Murti tvrdi kako liječi od svih mentalnih i tjelesnih bolesti jest – svako jutro, čim se probudimo, dok smo još na trbuhu, 100 do 200 puta lupiti stopalima po stražnjici.

Komentara 4

HO
hotfishlake
15:28 07.10.2010.

hahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahhahahhahahahahahhahahhahahhaaha, ja znam nesto sto je jos zdravije! njezno lupnuti neku zgodnu gospodicnu po guzi, e to je tek revitalizirajuce!

WO
Wookie
20:11 07.10.2010.

Zanimljivo kako pedijatri danas savjetuju nošenje tvrdih i visokih cipela čim beba počinje stajati na noge - navodno treba da se stopalo ne izvrće, kao zdravo je to. A samo treba pogledati malo statistike o ravnim stopalima prije i danas i vidjeti koliko su cipele zapravo nezdrave. Ali, je...., to je cijena civilizacije

JM
ja-ma
23:50 07.10.2010.

Boli me dupe jer ionako ne bih voljela živjeti 140 godina pa da sam praunucima na teret,a sva moja ekipa na Miroševcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije