Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dobar okus

Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati

Shutterstock
09.10.2020.
u 07:00

Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.

Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.

Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća.Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje,  pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa. 

Jabuka na dan čuva zdravlje, ali nije svejedno kada ćete je pojesti:

1/2

Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga. Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.

Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije