Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Sa samo dva sastojka koja imate kod kuće očistite "zamagljena" i oštećena svjetla na automobilima

Facebook
09.06.2020.
u 07:00

Plastična svjetla na automobilima lako se zamagle te tako smanjuju vidljivost. Stoga stručnjaci preporučuju redovito čišćenje i mijenjanje, a jedna žena podijelila je svoj trik za to.

Jedna žena iz Australije podijelila je koja dva neobična sastojka koristi kako bi očistila svjetla na automobilu od vlage. Podijelivši fotografije prije i poslije na svom Facebook profilu, Leonie je za čišćenje svjetla iskoristila soda bikarbonu i pastu za zube, a rezultati su oduševili korisnike na društvenim mrežama, prenosi Daily Mail.

Proizvođači automobila osamdesetih godina prešli su s polikarbonatskih svjetla na plastična, koja se češće prljaju, postaju vlažna i zamagljena. Ta zamagljenost nastaje zbog oksidacije i može smanjiti vidljivost pa stručnjaci preporučuju da se redovito čiste i mijenjaju. 

Foto: Daniel Pavlić

“Očistila sam svjetla na svom automobilu uz pomoć sode bikarbone, paste za zube i dobrog, starog četkanja. Ispalo je stvarno odlično i svjetla su mi savršeno čista”, napisala je u svojoj objavi.

Foto: Daniel Pavlić

Objasnila je kako je smjesu ova dva proizvoda prvo nanijela papirnatim ručnikom, a zatim je prstima dobro utrljala na svjetla. Nakon čišćenja, njezina svjetla izgledala su kao nova, a mnogi korisnici društvenih mreža ostali su iznenađeni ovim jednostavnim trikom.

Foto: Daniel Pavlić

“Moram ovo napraviti na svom automobilu. Svjetla su mi već postala grozna, mogla bih to pokušati sutra”, komentirala je jedna korisnica. “Odlična ideja! Mi uvijek kupimo nova svjetla”, glasio je jedan komentar.

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Komentara 4

PR
Provjereno
08:18 10.06.2020.

Otkrila toplu vodu. U Hrvatskoj i regiji sa pastom poliraju godinama. I sam sam to radio. Ali kad ih jednom ispoliras pastom ili sodom tek onda dobijes problem jer skines zastitni sloj pa svakih par mjeseci pobijele i moras opet. Bolje ne dirati ako nije jako zamagljeno.

CO
Cosinus
07:25 10.06.2020.

Nije kod svih marki vozila. Na mojoj Octaviji sa 250000 km je bilo kao novo, a sada na Audiu sa 420000 km i 12 godina starosti isto kao novo. Na Astri sam imao taj problem nakon 150000 km i 5 godina starosti.

AA
aabbcc
18:28 09.06.2020.

Proizvodjaci automobila da zarade pare ugrozavaju promet sa svojim inovacijama plasticnim farovima i vec u garantnom roku imate smanjenu vidljivost i za to nikoga ni briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije