Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u godinu dana

Rugali joj se na poslu pa je smršavjela 38 kg, pogledajte kako izgleda danas

Jaimee Aliker
Foto: Facebook
1/5
10.09.2015.
u 17:01

– Bila sam ponižena, mrzila sam samu sebe – ispričala je 28-godišnja Britanka Jaimee Aliker

Jaimee Aliker (28) iz britanskog Cambridgeshirea trpjela je godine maltretiranja od kolega s posla na račun njezine težine. Težila je oko 146 kilograma, a kada je odlučila nešto poduzeti, u godinu dana je izgubila oko 38 kilograma. – Kolege iz kladionice u kojoj sam radila, a koji su bili odrasli muškarci, zvali su me debelom kuč*** pred ljudima, a čak su ih i poticali da im se pridruže – ispričala je Jaimee, inače majka dvoje djece, piše Mirror.

Bila sam ponižena, mrzila sam samu sebe. Krupnija sam od svoje tinejdžerske dobi, a težina se s godinama samo povećavala – rekla je i dodala da su je zbog toga maltretirali i u školi. – Mislila sam da će sve to prestati kad počnem raditi, no, samo se pogoršalo – ispričala je. Unatoč ružnim komentarima, Jaimee se trudila na poslu te je sa 20 godina promaknuta u menadžericu. No, prvog dana na novoj poziciji doživjela je veliki šok – u poslovnicu je ušao pljačkaš s maskom na licu te joj je zaprijetio nožem.

Počinitelja nisu nikada uhvatili, a Jaimee je bila toliko traumatizirana da nije mogla izići iz kuće. – Imala sam napadaje panike i nisam mogla biti među ljudima pa sam se potpuno povukla u sebe. Tada sam zatrudnjela i nabila još kilograma u trudnoći – ispričala je Jaimee i objasnila da se odlučila promijeniti jer nije željela da joj kći odraste uz nezdravi stav o hrani ili da je zlostavljaju zbog težine kao nju. Jaimee je prvo otišla u savjetovalište kako bi prebrodila traumu pljačke i polako je opet počela izlaziti u javnost. Nakon toga se primila brzih dijeta, no to se pokazalo pogrešnim jer se razboljela te su joj otkazala jetra. Zbog svega se još više udebljala.

Foto: Facebook/RTL

– Užasavala sam se stati na vagu jer sam vidjela da sam se udebljala. Bila sam na dnu, gadila sam se samoj sebi – rekla je Jaimee koja se o svemu povjerila prijateljici Gemmi Ferrari, inače članici grupe za mršavljenje. Prije je izbjegavala kupovati odjeću s drugima kako ne bi vidjeli koju veličinu nosi, a nije ni jela u javnosti kako ljudi ne bi rekli ''mogla je i bez tog objeda''.

Uz podršku 33-godišnjeg partnera Daniela Harrisona Jaimee je promijenila navike kuhanja te je naučila kako napraviti zdravo i bogato jelo. Nakon postignutog uspjeha s težinom, Jaimee se zaposlila u savjetovanju za tjelesnu težinu kako bi svojom pričom inspirirala druge.

– Znam kakav je osjećaj biti velik, mrziti sebe i osjećati kao da se ne možete promijeniti. Želim pokazati ljudima da mogu. Svake godine za rođendan sam zaželjela da smršavim i moja se želja napokon ostvarila – zaključila je Jaimee.

>> Odlučio smršavjeti pa dobio poruku koja ga je gotovo rasplakala

>> Netko joj je 10 godina prijetio putem e-maila, šokirala se kad je doznala tko

>> Atraktivna plavuša zaludila gledatelje: 'Može spavati kod mene'

Komentara 4

OP
OpasanNekiLik
18:38 10.09.2015.

I pnda kažu da si zločest kad se nekome rugaš, a ti to radiš za njegovo dobro.

DU
Deleted user
09:22 11.09.2015.

Kolege sa posla? Nisu ti to kolege. A opet, da nisi imala tako dobre kolege možda bi danas imala 200kg. Ti si se promijenila, a kolege ostali u istom dreku, valjda im odgovara.

JD
jdoranic
09:41 11.09.2015.

...trpjela je maltretiranja od kolega posla zbog primjedbi na račun SVOJE težine...SVOJE dragi novinari i amaterski prevoditelji s engleskoga. Ovako kako ste napisali ispada da je ona patila jer su kolege kritizirali neku treću, žensku osobu... Posvojno-povratna zamjenica SVOJ, SVOJA u hrvatskom ima itekako smisla! Inače- podržavam svako mršavljenje, dapače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije