Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBLJENA U RUTINI

Romantika nestaje nakon 2 godine, 6 mjeseci i 25 dana

29.11.2008.
u 16:04

Sedma godina ističe se kao kritična u vezi, no čini se da prva prava kriza počinje znatno prije. Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo 5000 parova, romantika i zaljubljenost nestaju nakon dvije godine, šest mjeseci i 25 dana. Nakon treće godišnjice braka, 83 posto parova više se i ne trudi obilježavati dan početka veze ili stupanja u brak.

Da statistika bude još poraznija, polovica onih koji su u braku duže od 10 godina osjećaju se nedovoljno cijenjenima u bračnoj zajednici.

Sedam od deset muškaraca priznalo je da je zbog postignute bliskosti smatralo sasvim normalnim ostavljati čarape, hlače i prljavo rublje posvuda po kući. A njih čak 79 posto otkrilo je da nakon vršenja nužde ne spušta poklopac zahodske školjke.

No, i žene imaju svoje zaslugu u ubijanju romantike jer dvije trećine ispitanih rekle su da se više ne uređuju za svoje partnere, dok ih 54 posto nakon dvije godine prestaju šminkati. Njih 61 posto nakon dolaska kući odmah se presvlači u pidžamu ili udobnu trenirku.

Više od polovice ispitanih priznalo je da ih se nakon stupanja u bračnu zajednicu nije iznenadilo večerom ili izlaskom. Poznata borba za prevlast nad daljinskim upravljačem otkrila je da 73 posto osoba uključenih u istraživanje ne bi svojem partneru prepustili upravljač ni da ga lijepo zamoli.

- Parovi zapadnu u rutinu i, iako se vole, osjećaju se previše ugodno u zajedničkom društvu. Trebali bi napraviti granicu između ugode i prihvaćanja partnera zdravo za gotovo. Romantična večera ili pospremanje za sobom učinili bi čuda za održavanje romantike na duge staze - rekao je  John Sewell, glasnogovornik provedenog istraživanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije