Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima nade

Romantična ljubav među parovima može odoljeti vremenu

brak
Photos.com
11.05.2010.
u 11:40

Međutim, prema studiji provedenoj na 6000 ljudi, 13 posto dugih veza i brakova zadržava visok stupanj romantike i seksualne privlačnosti.

Unatoč uvriježenom mišljenju da ljubav između dvije osobe s vremenom jenjava, istraživanje je pokazalo da romantična ljubav zapravo može preživjeti test vremena, javlja LiveScience.

Većina ljudi vjeruje kako su romantika i dobar seks između dvije osobe kratkotrajne prirode te da se s vremenom pretvore u samo dobro prijateljstvo i ugodno druženje. Međutim, prema studiji, 13 posto dugih veza i brakova zadržava visok stupanj romantike i seksualne privlačnosti.

Studija koja je dovela do ovih zaključaka provedena je na više od šest tisuća osoba. Uspoređivala je "mlade" i "stare" parove, odnosno one koji su u vezi više od dvadeset godina.

Psiholozi koji su provodili istraživanje bili su i sami iznenađeni visokim postotkom parova koji su unatoč tome što su u dugoj vezi i dalje zaljubljeni kao i na početku svoje ljubavne priče.

Početna zaljubljenost često ima dimenziju "opsesije", no iako ona s vremenom nestaje, ljubav u dugoj vezi može zadržati jednak intenzitet, angažman s obje strane kao i seksualnu kemiju među partnerima, zaključili su psiholozi.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
realna
10:20 18.05.2010.

prava ljubav s vremenom raste... ovo drugo, sto i nije bila ljubav, jenja nakon 3 mjeseca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije