Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Rolete na prozoru skupljaju puno prašine, očistite ih brzo i jednostavno; donosimo metodu

shutterstock
15.06.2021.
u 07:00

Nemojte ih čistiti običnom vodom i krpom, radije slijedite ove upute.

Rolete na prozorima su jedna od onih stvari koju mnogi zaborave čistiti - poput prozorske daske i prekidača za svjetlo - a trebalo bi to, kako kažu stručnjaci, raditi jednom tjedno.

Ne brinite, nećete jednom tjedno potrošiti puno vremena na čišćenje ovog dijela kuće, barem ne ako slijedite ove metode. Ono što vam treba za posao je krpa od mikrovlakana, usisivač i tanki nastavak, čista čarapa i alkoholni ocat.

Prvo ih zatvorite i nježno obrišite krpom. Nakon toga ih otvorite i opet prijeđite krpom i ponovite postupak otvaranja-zatvaranja nekoliko puta dok ne uklonite prvi sloj prašine. Zatim uzmite usisivač, stavite mu tanki nastavak i usisajte rolete odozgo prema dolje.

U samo nekoliko sekundi u dućanu možete provjeriti svježinu mesa prije kupovine, evo kako:

Za temeljito čišćenje uzmite ocat i vodu, pomiješajte ih u jednakom omjeru, navucite čarapu preko ruke, umočite u otopinu i prijeđite preko roleta. Ostavite da se osuše, prenosi Real Simple. 

Ono što nikako ne bi trebalo raditi je prskati rolete osvježivačem zraka jer se na to može zalijepiti prljavština u debelom sloju. 

Ne znate kako očistiti toster? Donosimo rješenje!

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije