Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Prilog, predjelo ili lagani ručak: Isprobajte popečke od tikvica

shutterstock
16.01.2024.
u 09:30

Najbolja stvar kod ovog recepta jest to da ga je jako jednostavno napraviti

Popečci od tikvica ukusan su i jednostavan način da potrošite višak tikvica koje imate u frižideru. Ovi prhki popečci savršen su prilog, predjelo, pa čak i lagani ručak. Narezane tikvice upijaju začinsko bilje i začine kako bi vam pružile zalogaj koji jednostavno pršti od okusa. Najbolja stvar kod ovog recepta jest to da ga je jednostavno napraviti, piše Taste.

U samo dva koraka imate prekrasne, zlatnosmeđe popečke od tikvica. I dok ovaj recept zajamčeno funkcionira takav kakav jest, slobodno dodajte svoj vlastiti štih. Možete eksperimentirati s nekim drugim sastojcima: čili papričicama, origanom, mljevenim kimom, paprikom i kukuruzom – ništa nije zabranjeno! Štoviše, sastojci su oni koje često nalazite u smočnici, što znači da nema potrebe za paničnim trčanjem u trgovinu u zadnji čas!

VEZANI ČLANCI: 

Sastojci:

  • 3 srednje velike tikvice (oko 400 g)
  • 75 g brašna
  • 40 g parmezana, sitno naribanog, plus dodatak za posluživanje
  • 3 ljutike, podrezanih krajeva, tanko narezane
  • 1 jaje, umućeno
  • 1/4 šalice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2 žličice suhih listova origana
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica maslinova ulja

VEZANI ČLANCI:

Priprema:

1. Tikvicama odrežite krajeve i krupno ih naribajte. Stavite u cjedilo i ocijedite što više tekućine. Premjestite u zdjelu. Umiješajte brašno, parmezan, ljutiku, jaje, peršin, origano, sol i muškatni oraščić.

2. Zagrijte 1 žličicu maslinova ulja u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite tri dijela smjese od tikvica u tavu. Pecite minutu i pol sa svake strane ili dok ne porumene i ne budu pečene. Prebacite na tanjur. Ponovite s preostalim maslinovim uljem i preostalom smjesom od tikvica.

Od cvijeća tikvice s Dolca pripremaju se najfiniji specijaliteti:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije