Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Brz i jednostavan ručak: Napravite ukusne tacose s piletinom

shutterstock
15.01.2024.
u 10:30

U njih možete staviti što god želite: avokado, luk, pečenu papriku ili što god vam se u tom trenutku nađe pod rukom.

Ne znate što bi danas radili za ručak, a želite da to bude brzo, jednostavno i ukusno? Ovi tacosi od piletine gotovi su za samo 20 minuta! u Središtu ovih tacosa je piletina na žaru i mješavina salate koju samo pomiješate se sa sokom limete, maslinovim uljem i par žlica grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, ovisno što imate pri ruci, piše Simply Recipes.

Već imate ostatke piletine ili pola glavice kupusa u hladnjaku Jednostavno upotrijebite 4 šalice nasjeckane piletine i nasjeckanog kupusa. Mrzite plavi sir i radije biste iskoristili neki drugi sastojak? Preskočite ga i umjesto njega stavite ranch dressing na svaki taco.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je ove tacose najbolje napraviti s tortiljama od brašna zbog njihove mekoće, slobodno ih zamijenite kukuruznim tortiljama ako ne konzumirate gluten. Također, u njih možete staviti što god želite: avokado, luk, pečenu papriku ili što god vam se u tom trenutku nađe pod rukom.

Sastojci:

  • 85 grama maslaca
  • 1/2 šalice ljutog umaka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 800 grama piletine
  • 3 žlice punomasnog mlijeka, običnog grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limete (oko 1 limete srednje veličine)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 300 grama mješavine salate od kupusa
  • 12 tortilja od brašna
  • 2 luka, tanko narezana
  • 115 grama plavog sira, izmrvljenog (oko 1 šalice)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:

1. Ispecite piletinu na tavi. Stavite maslac u mikrovalnu pećnicu dok se ne otopi. Dodajte ljuti umak i češnjak u prahu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte nasjeckanu piletinu i pomiješajte.

2. Napravite salatu coleslaw salatu: Stavite grčki jogurt ili kiselo vrhnje, sok od limete, maslinovo ulje, sol i papar u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte mješavinu salate od kupusa i sjedinite.

3. Složite tortilje na tanjur za mikrovalnu pećnicu i pokrijte ih vlažnim papirnatim ručnikom. Stavite ih u mikrovalnu dok se ne zagriju, 30 do 45 sekundi. Zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu ili aluminijsku foliju da ostanu topla do upotrebe.

4. Za sastavljanje tacosa, na zagrijane tortilje stavite salatu od kupusa. Na vrh stavite piletinu i ukrasite lukom i plavim sirom.

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije