Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmislite

Računalne igre mogu izazvati artritis i smanjiti interes za čitanje

skidanje glazbe
Reuters/Pixsell
26.05.2011.
u 08:36

Djeca koja provode nekoliko sati dnevno igrajući Xbox i Gameboy imaju dvostruko veću mogućnost da pate zbog boli u zapešćima i prstima

Računalne igre mogu znatno smanjiti interes djeteta za čitanje, pa čak i ugroziti njegovo zdravlje. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Göteborg otkrili su da djeca koja provode nekoliko sati dnevno igrajući Xbox i Gameboy imaju dvostruko veću mogućnost da pate zbog boli u zapešćima i prstima, pa čak i obole od artritisa. Djevojčice koje prečesto upotrebljavaju iPhone dvostruko su ugroženije od dječaka.

Znanstvenici su se također pozabavili podatkom da u posljednjih 20 godina interes djece za čitanje opada u Švedskoj i SAD-u, dok raste u zemljama poput Italije i Mađarske, gdje manji broj ljudi posjeduje računalo kod kuće. U skladu s tim, mali Amerikanci i Šveđani posuđuju više knjiga u knjižnicama. Osobito se ovi podaci odnose na dječake, koji više vremena provedu uz računalo od vršnjakinja. Na znanje svakom roditelju uoči sljedećeg šopinga!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije