Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastrašujuć događaj

Puma napala par koji se opuštao u hidromasažnoj kadi: Muškarca je zgrabila za glavu i ozlijedila

Shutterstock
22.03.2023.
u 13:30

Žrtva je zadobila četiri površinske ogrebotine na vrhu glave i pored desnog uha

Kada platite opuštajući odmor, vjerojatno baš i ne razmišljate o mogućim opasnostima koje se mogu dogoditi, a zasigurno vam ne pada napamet da bi vas, dok se relaksirate u vrućoj kupelji, mogla napasti divlja životinja. No, to se nažalost dogodilo jednom paru koji se opuštao u hidromasažnoj kadi na imanju u okrugu Chaffee u Coloradu, 18. ožujka, piše Daily Star.

Naime, muškarca je zaskočila puma koja je kandžama zahvatila čovjekovu glavu, što je rezultiralo manjim ogrebotinama. Par je nastavio vrištati i prskati ju vodom, a žena je zgrabila baterijsku svjetiljku i osvijetlila pumu, što ju je je na kraju prestrašilo pa se povukla. 

- Puma se potom popela na vrh brda, smjestila u blizinu nekih stijena, pa čučnula i otamo nastavila promatrati par koji je odmah izašao iz kade i vratio se u kuću odakle su pozvali vlasnika nekretnine - rekli su službenici Colorado Parks and Wildlife-a.

Žrtva je zadobila četiri površinske ogrebotine na vrhu glave i pored desnog uha. Policajci su krenuli u potragu čim su stigli na mjesto događaja, no nisu mogli pronaći tragove zbog niskih temperatura i smrznutog snijega na tlu. U priopćenju su istaknuli kako ne vjeruju da će potražni psi imati više uspjeha, ali i naglasili da su postavili zamke u nadi da će uhvatiti divlju životinju.

Sean Shepherd, regionalni upravitelj za divlje životinje sa sjedištem u Salidi, rekao je da Colorado Parks and Wildlife "shvaća ovaj incident vrlo ozbiljno" i da je iznimno sretan što nitko nije teško ozlijeđen.

- Upozorili smo susjede i postavili znakove koji za opasnost upozoravaju na aktivnost puma. Nastavit ćemo ih pratiti - dodao je.

Ovaj incident prvi je napad pume na čovjeka u Coloradu ove godine. Posljednji zabilježeni incident odvio se 27. veljače 2022., kada je muškarac u okrugu Montezuma napadnut na vlastitoj verandi. Preživio je, ali je pretrpio nekoliko ubodnih rana na potkoljenici desne noge. Također, ovo je, barem koliko je nadležnim tijelima prijavljeno, bio 24. napad pume u Coloradu od 1990. godine, a od toga su tri slučaja završila kobno. 

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije