Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Previše ili premalo seksa u vezi: Koliko često bi se zapravo trebali seksati?

shutterstock
11.05.2020.
u 21:20

Iako ne postoji čarobna brojka koje se treba pridržavati, stručnjaci savjetuju koliko bi se određene dobne skupine trebale seksati godišnje.

Pitanje koliko seksa u vezi je normalno, često se postavlja terapeutima. Iako se većina parova slaže u tome koliko često trebaju imati odnose, ponekad jedna strana osjeća da je ta količina premala. Premda ne postoji čarobna brojka koja određuje količinu seksa, stručnjaci smatraju da količina seksa pridonosi sreći i zadovoljstvu u odnosu, prenosi Your Tango.

Pogledajte kako Hrvati sve više povećavaju penis bez odlaska pod nož:

Većina stručnjaka kaže kako je seks jednom tjedno idealna brojka, što je i slučaj kod velikog broja parova. No, sve ovisi o vašoj dobnoj skupini. Institut za istraživanja Kinsey objavio je koliko bi se određene dobne skupine trebale seksati u jednoj godini. Tako bi osobe od 18 do 29 godina trebale imati seksualne odnose 112 puta godišnje, a osobe od 30 do 39 godine, 86 puta godišnje. Dok osobe od 40 do 49 godine, 69 puta godišnje.

U praksi su te brojke drukčije. Čak 13 posto bračnih parova seksa se samo nekoliko puta godišnje, a njih 45 posto nekoliko puta mjesečno. Seks dva ili tri puta na tjedan ima samo 34 posto parova, a sve više od toga ima tek sedam posto parova. Stres, posao, djeca, obaveze, sve su to stvari koje utječu na količinu seksa kod parova. Tijekom godina sasvim je normalno da seksa nema tako često kao prije. 

Ipak, stručnjaci kažu da se lako odredi ima li dovoljno seksa u vezi. Ako ste vi i vaš partner zadovoljni seksualnim životom, znači da se dovoljno seksate, bez obzira na stvarnu količinu. Sve je zapravo stvar dogovora između dvije osobe, a kada su obje zadovoljne, nije bitno o kojoj je brojci zapravo riječ.

Pogledajte savjete kumica s Trešnjevačkog placa za vječnu ljubav:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ElizabethRZ83
ElizabethRZ83
21:47 11.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​o​k​.​c​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije