Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laže mi, ne laže...

Prepoznajte prve znakove da vas
 je u braku ili vezi više od dvoje

prevara
Photos.com
17.01.2011.
u 09:00

Muškarci češće lažu o prijevari zato što računaju na partnericu i ne žele iz te veze. U slučaju kada priznaju nevjeru, kapitulirali su!

Pitanje od kada postoji preljub jednako je složeno kao i ono što je bilo prije - kokoš ili jaje. Od kada se zna za ljubav, zna se i za preljub. Prema američkim procjenama, polovica ljudi u vezi prevarila je svog partnera ili će ga prevariti. Nedavna istraživanja u SAD-u pokazala su da je među tih pedeset posto nevjernih čak 60 posto muškaraca, a četrdeset žena, piše portal Good to know.

I žene počele - trošiti

– Prije pedesetak godina omjer je bio sličan, no tada su, prema istraživaču Kinseyju, žene varale nešto manje – oko 30 posto, tumači psihologinja Dubravka Uvodić Vranić. Razlog prevare nitko još nije istražio, makar su švedski znanstvenici, pišu talijanski mediji, na pragu otkrića gena ‘'odgovornog'’ za varanje. – Muškarci varaju iz bitno plićih razloga od žena, objašnjava Uvodić-Vranić. Uglavnom zbog toga što im više partnerica znači samopotvrđivanje, dokaz da su moćni i sposobni, argumentaciju u muškim razgovorima...

Blaženo neznanje...

Žene se varanju odaju iz drukčijih pobuda. No, i to se mijenja jer danas mlade žene o intimni govore puno – neintimnije. A što kada se prevara i dogodi, a partnerica za nju dozna? Najčešće je tada veza preplavljena lažima. 

– Muškarci lažu o prevari zato što još uvijek računaju na svoju partnericu i ne žele iz te veze. A kada priznaju nevjeru, kapitulirali su i tada je veća vjerojatnost da će napustiti vezu – smatra ugledna psihologinja. Mnogi brakovi i veze imaju čitavu paletu ‘'zakrpa'’ nakon ‘'izleta'’ jednog – a ponekad i oba – partnera. No, jesmo li se zapitali koliko je brakova u kojima se prijevara nikad ne otkrije?

Ključne riječi

Komentara 5

LI
liliZG
09:47 17.01.2011.

\"napad je najbolja obrana\", to je i moj pokušao, meni nije dosta dugo bilo jasno od kud sad to i ta optuživanja, dok nisam sama shvatila da se ne radi o tome što ja radim, već on , pa onda gleda se kroz prizmu svojeg ponašanja a ne mojeg ponašanja. Baš jadno......

SA
sandrina
11:21 17.01.2011.

Možda muško priznanje nevjere možete nazvati kapitulacijom, ali gora je ona \"kapitulacija\" kada je supruga skinuta s trona, u zamjenu za slađe zabranjeno voće. Osim toga, od muškaraca stalno pravite neke zlobne nakaze koje šalabajzaju okolo, ne zapitajući se priri tom kako se supruge često u braku dobrano opuste.....zanemare fizički izgled i sexepil, pretvorivši se u narogušene babe s lošim frizurama i klasičnom odjećom. Žena mora ostati žena, izazov, a ne samo majka svojoj djeci i supruga za loncem i peglom!

BR
brunobalen
12:23 17.01.2011.

Lili ZG -Najbolje da se ti njemu osvetis prevarom samnom :) :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije