Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i do 40 godina!

Prema dating aplikacijama, velika razlika u godinama novi je trend među parovima

Shutterstock
17.11.2023.
u 15:30

Nekoć je postojalo nepisano pravilo da prepolovite svoje godine i tome dodate sedam; i da je to idealna dob za partnera; ako volite mlađe, naravno", kaže psihoterapeut i autor Toby Ingham. "Ipak, danas je to zastarjelo razmišljanje".

Jeste li ikada razmišljali o vezi s nekim 20 godina starijim? Ili možda 15 godina mlađim? Prema stručnjacima, ako tražite partnera preko aplikacije za upoznavanje, iduće godine će vam se puno češće nuditi značajno stariji ili značajno mlađi; tako barem kaže Bumble koji na temelju odgovora od 25.000 samaca predviđa da će 'big age gap' ili velika razlika u godinama biti pravi trend u 2024. "Samci više neće tražiti savršene partnere i neće paziti na vremenske okvire, a više će se cijeniti emocionalna ranjivost, samoprihvaćanje i zajedničkim prioriteti s partnerom", kažu s Bumblea. Pa kolika je razlika idealna, da bi veza uspjela? Prema psihoterapeutu i autoru knjige Retroactive Jealousy, Making Sense of It Tobyju Inghamu, ne postoji savršena razlika u godinama.

"Nekoć je postojalo nepisano pravilo da prepolovite svoje godine i tome dodate sedam; i da je to idealna dob za partnera; ako volite mlađe, naravno", kaže on, "no to je sada vjerojatno zastarjelo". Mislim da je prije ljudima bilo važnije da su im partneri vršnjaci ili barem da pripadaju istoj generaciji jer tako više toga dijele, no u novije, moderno vrijeme to je sve manje bitno i mladi se ljudi više s tim ne opterećuju. Godine su im manje bitne nego prethodnim generacijama, a kvaliteta odnosa im je prioritet".

@dave_jackie2818 Replying to @062280_stormieyojz Thank you so much #bisayangtiktoker #pinayinusa🇵🇭🇺🇸 #agegap #husbandandwife #ageisjustanu#mber #agegaprelationship ♬ You Are My Sunshine - Jasmine Thompson

Iako su romanse s razlikom u godinama sve češće pa samim tim i sve normalnije, još uvijek nas neki ekstremi znaju iznenaditi; a u takve spadaju i Dave Epstein i njegova supruga Jackie između kojih je 42 godine razlike. Od svog su se vjenčanja, priznaju, suočavali s brojnim kritikama, no to im nikada nije bilo bitno. Par danas živi u SAD-u, a upoznali se kada je 70-godišnji Dave bio na odmoru u Jackienoj rodnoj zemlji, Filipinima. Unatoč tolikoj razlici u godinama, tada 21-godišnja Jackie se, već nakon par spojeva, odlučila spakirati i otići s Daveom u SAD.

Sedam godina kasnije veza im je, kažu, bolja nego ikad, a redovito na TikToku dijele videozapise koji dokumentiraju njihovu ljubav. Ipak, i negativni su komentari redoviti pa mnogi smatraju da je Jackie sa svojim suprugom samo zbog novca. Ipak, njima kritike ne smetaju i inzistiraju na tome da je njihova ljubav prava. Kako su rekli i u jednom od nedavnih videa; "Razlika među nama je 42 godine... ali to nam niti malo ne smeta!", prenosi Mirror.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: 'Bojim se imati seks s njim!'

 

Komentara 1

MO
montello
10:15 18.11.2023.

20 godina ma to nikako to je preevelika razlika u godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije