Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stil života

Pravilna prehrana u dvadesetima vodi do zdravlja u četrdesetima

dijeta prehrana namirnice kuhanje
10.03.2012.
u 08:15

Vježbanje i pravilna prehrana u mladosti mogu imati izuzetno povoljan utjecaj na zdravlje kasnije u životu

Vježbanje i pravilna prehrana u mladosti mogu imati izuzetno povoljan utjecaj na zdravlje kasnije u životu te smanjiti rizik od mnogih bolesti.

Istraživači su otkrili kako manje nezdrave hrane i više vježbe u dvadesetima vode do zdravijih četrdesetih godina. Kiang Liu, profesor sa Sveučilišta Northwestern, tvrdi kako se žene počinju nezdravo hraniti, postanu manje aktivne te dobiju na težini kada uđu u četrdesete godine, prenosi Marie Claire.

Ovakav način života, upozoravaju stručnjaci, vodi do visokog krvnog tlaka, visokog kolesterola te srčanih bolesti. Novost iz istraživanja je i što se ljudi, koji u obitelji imaju srčanih bolesnika, mogu boriti s rizikom nasljednih bolesti pravilno se hraneći u mladosti. Studija je analizirala 3000 ljudi; njihov krvni tlak, kolesterol, unos alkohola i duhana, šećer u krvi, indeks tjelesne mase te prehranu i fizičku aktivnost, a zaključak je da oni koji su živjelo aktivno i zdravo u dvadesetima u mnogo su boljoj formi kasnije od onih koji su počeli živjeti zdravim životom tek u tridesetima.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:58 10.03.2012.

Da ne bude zabune, za pravilnu prehranu nikada nije kasno, Doduše, čim prije početi tim bolje, Ni mercedes ne može dugo bez kvalitetng goriva i maziva!

IM
Immanuell
11:39 10.03.2012.

A gdje se to nalazi famozni Northwestern, je li autor?! Sigurno bi lakonski odgovor bio \"pa u SAD - u\"..... Zbog čega bi netko morao znati za neko tamo razvikano sveučilište u nekoj od zapadnih prip...ina bez spominjanja zemlje gdjee se nalazi!? Znači, američko sveučilište propagira zdravlje u zemlji gdje je 70% ljudi debelo kao svinje, gdje se ždere najviše kancerogenih materija na Zemlji i gdje je vodovodna voda ne samo klorirana, nego i fluorirana, za što je opće poznato da taj oblik nazovi dezinfekcije izaziva patogene promjene na kostima i osteoporozu već u mladim godinama..... Čak štaviše, propagiraju i vježbanje u sredinama s gotovo najvećim udjelom smoga u zraku na svijetu. Živjeti u SAD - u i živjeti zdravo ne ide zajedno.

AM
AMIQIW
20:06 10.03.2012.

Immanuell, Northwestern se nalazi u Evanstonu, par kilometara sjeverno od centra Chicaga - dakle, nije u pri****ni. Ostavi se komentara o SAD-u jer ocito nemas pojma ni o cemu vezano uz SAD. U nekim drzavama SAD-a se zivi 100 zdravijee od bilo gdje u Europi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije