Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Empatija je presudna

Poslušajte pažljivo što vam partner govori da se ne biste kajali poslije

par svađa
Foto: Thinkstock
09.03.2014.
u 16:30

Muškarci mogu doživjeti negativne partneričine osjećaje u smislu da ugrožavaju vezu, dok žene ne smatraju da negativne emocije njihovog partnera utječu na opstanak njihove veze

Muškarci mogu doživjeti negativne partneričine osjećaje u smislu da ugrožavaju vezu, dok žene ne smatraju da negativne emocije njihovog partnera utječu na opstanak njihove veze.

Poslušajte emotivne poruke

Emotivne poruke nisu isto kao riječi koje vaš partner govori. Vaš partner vas možda kritizira što ne provodite dovoljno vremena zajedno, ali emotivna poruka u stvari može biti: "Nedostaješ mi i plašim se da ti nisam važan/a."

Pauzirajte emocije

Kada je partner kritičan, lako je reagirati obrambeno. Prije toga duboko udahnite i pokušajte usporiti svoj emotivni odgovor tako da možete čuti emocije iza kriticizma.

Odgovorite na emotivne molbe partnera

Umjesto da reagirate obrambeno sa: "O čemu ti pričaš? Pa jučer smo išli u šetnju!" odgovorite na molbe vašeg partnera govoreći: "Stvarno ti nedostajem. Hvala što si mi rekao/a. Volim te."

>>Muškarci iskazuju empatiju ako su i sami prošli neko teško razdoblje...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije