Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bravo, Carlos!

Blago njima: Oni su odlučili da im je dosta posla i stresa i napravili - ovo!

Dan lijenosti
screenshot/youtube
Autori: Luka Capar, Hina
22.08.2017.
u 09:04

Prije 32 godine jedan od njegovih stanovnika, Carlos Mario Montoya, došao je na ideju da grad ne bi trebao slaviti samo svoju gospodarsku vitalnost nego i znati usporiti ritam te uživati u životu.

Jedan od najljepših scenarija mnogima je ušuškati se u krevet, u omiljenu pidžamu i uživati barem jedan dan u tome da ne rade - ništa.

Ljudi širom svijeta svaki se dan sve više bore sa stresom uzrokovanim užurbanim načinom života, pritiskom na poslu... Svatko se s tim problemom bori na svoj način, neki odlaze na wellness, drugi odabiru neku aktivnost u prirodi, a stanovnici jednog dijela Kolumbije od rješavanja stresa napravili su manifestaciju jedinstvenu ne samo u Kolumbiji nego u svijetu. Na ulicama kolumbijskog grada Itaguija stanovnici su u nedjelju postavili madrace i viseće mreže za ležanje radi proslave Dana lijenosti, originalnog događaja kojim se poziva radnike pod stresom da uspore ritam.

Dan posvećen neradu slavi se svake godine od 1985. u tom gradu na sjeverozapadu Kolumbije s 200.000 stanovnika, a cilj je ukazati na pravo na odmor. Paradoksalno, Itagui je do tada bio poznat po trgovini i prosperitetnoj industriji. No prije 32 godine jedan od njegovih stanovnika, Carlos Mario Montoya, došao je na ideju da grad ne bi trebao slaviti samo svoju gospodarsku vitalnost nego i znati usporiti ritam te uživati u životu.

– Željeli smo svratiti pozornost na važnost slobodnog vremena i zabavu u društvu – objašnjava 65-godišnji Montoya.

U programu proslave su izbor najljepše pidžame, tučnjava jastucima i utrka kreveta na kotačićima.

Anketom u Kolumbiji iz 2007. utvrđeno je da 24 posto muškaraca i 28 posto žena smatra da je pod velikim stresom.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
09:37 22.08.2017.

treba svatko ovako odmarat

SS
S.Savić
11:29 22.08.2017.

Ovo me podsjeća na Milanovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije