Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pauzi trenirala

Na poslu radila popularnu vježbu izdržaj mjesec dana, evo što joj se dogodilo

plank
03.08.2017.
u 22:28

"Plank" je zapravo izdržaj u gornjoj poziciji skleka, stoga mišići rade na sličan način kao kod sklekova.

Leah Wynalek je na prijedlog kolege s posla odlučila napraviti promjenu za svoje tijelo, piše womenshealthmag

Naime, Wynalek je odlučila raditi popularnu vježbu izdržaja u skleku, poznatiju kao "plank". 

- Kolega mi je predložio da dva puta na dan s njim radim "plank pauzu", odnosno da ujutro i popodne jednu minutu pokušamo raditi izdržaj. U početku je bilo jako teško, ali se isplatilo!

"Plank" je zapravo izdržaj u gornjoj poziciji skleka, stoga mišići rade na sličan način kao kod sklekova.

Evo rezultata koje je Leah Wynalek postigla nakon mjesec dana treniranja u pauzama za vrijeme radnog vremena...

Naučila vrijednost jedne minute

- Pošto se inače bavim jogom, mislila sam da će mi raditi izdržaj minutu do minute i pol biti vrlo jednostavno. No, precijenila sam se. U početku mi je bila jako teško i nisam uspijevala izdržavati cijelu minutu, no kasnije sam se naviknula. Stvarno sam naučila vrijednost jedne minute i koliko se onda zapravo može činiti dugačka, rekla je Wynalek.

Pronašla prijatelja za vježbu

- Kolega koji mi je predložio da zajedno vježbamo, ubrzo mi je postao dobar prijatelj. Nakon što smo se zajedno mučili i bodrili jedno drugo i izdržaju, shvatili smo da imamo mnogo toga zajedničkog. Ubrzo smo za vrijeme treninga počeli razgovarati o televizijskim serijama koje oboje volimo i postali smo više od običnih kolega, kazala je Wynalek.

Dobila želju za više aktivnosti

Leah je nakon nekog vremena shvatila da ju ne zadovoljava sam izdržaj u zatvorenom prostoru te je dobila želju za vanjskim, kardio aktivnostima.

- Sad trčim, planirarim i vozim bicikl. Nakon nekog vremena mi je dosadilo da mi je jedina aktivnost u zatvorenom prostoru u jedno te istoj pozi i odlučila sam se još više pokrenuti. Sad me više ne možete zadržati, zadovoljna je Leah Wynalek.

Postala je snažnija i osjeća se poletnije

Na koncu, Leah se danas osjeća puno zadovoljnije, snažnije pa čak i odmornije te svježije.

- Kad bih završila s vježnom izdržaja na poslu, doslovno bih osjetila kako se sav stres i bol od sjedenja za radnim stolom otpuštaju i prolaze. Iznenadila sam se koliko sada imam više energije. Osim toga, potpuno sam ojačala. Moji trbušni mišići su očvrsnuli, a to nisam primjetila skroz do zadnjeg tjedna. Možda neću nastaviti raditi izdržaj svaki dan, ali ta vježba me potaknula na daljnje aktivnosti i mislim da je to najvažnije, zadovoljna je Leah.

Sve je krenulo zbog jedne odluke koju je, doduše, donijela na prijedlog kolege s posla. Tako možete i vi. Mislite na svoje zdravlje i pokrenite se. Kao što je pokazala Leah, dovoljna je samo minuta! A zatim, minuta postane puno više i ubrzo vam kretanje postane navika...

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Right_sector
Right_sector
23:14 03.08.2017.

Rada Borić je radila na antifašizmu, pa joj se dogodila ružnoća

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
02:12 04.08.2017.

I voli sve što vole mladi

Avatar davcro
davcro
00:02 04.08.2017.

usrala se u gaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije