Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Pogrešno korištenje četke povećava mogućnost ispadanja kose; poslušajte savjet stručnjaka

kosa
Thinkstock
30.06.2020.
u 14:31

Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju te ih isto toliko dijeli svoje četke s drugim osobama.

Većina žena povećava mogućnosti ispadanja kose krivim korištenjem četke za kosu jer prejako povlače četku kroz zapetljanu kosu, prenosi mirror.co.uk.

Istraživanje provedeno na 2000 žena pokazalo je da je četiri od 10 žena svjesno da je njihov način češljanje štetan za kosu, ali samo jedna od njih četiri brine o tome. Također jedna od 20 žena još uvijek vjeruje da se kosa mora dobro iščetkati prije spavanja. Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju te ih isto toliko dijeli svoje četke s drugim osobama. 

Shaun Pulfrey, stručnjakinja koja stoji iza češlja za otpetljavanje kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

- Zabrinjavajuće je koliko žena krivo koristi svoju četku i oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, važno je koristiti češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu - kaže Shauna.

Također napominje kako je važno da se za svaku radnju kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna te koristi samo jedan za sve. Iako se grubo raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvijek je bolje koristiti nježan češalj. - Korištenje ispravnog češlja za kosu, pomoći će kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana vanjskim napadačima, poput ravnanja kose, kovrčanje kose i bojanja - objašnjava Shauna.

Stručnjak objašnjava zašto ne biste strebali preskakati servis bicikla:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije