Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#OSTAJEMDOMA

Pribor s kojim će roštiljanje u vašem dvorištu ili na balkonu postati pravi gušt

SPAR
Foto: Shutterstock
1/4
02.06.2020.
u 12:21

Jeste li znali da na grillu možete ispeći sočnu pizzu? Osim seta za pizzu, nabavite i dasku za dimljenje odnosno pečenje, koja će vam biti pravi as iz rukava ukoliko niste stigli marinirati meso

S toplijim vremenom dolazi nam doba roštiljanja kojem se svake godine toliko veselimo. Ovog će proljeća, zbog aktualnih epidemioloških mjera, roštiljanje biti malo drugačije, pa iako ne možemo na naše sočne odreske pozvati prijatelje, donosimo vam nekoliko savjeta kako napraviti savršen roštilj za vaše ukućane. Nakon što smo odabrali meso koje ćemo ispeći, da bi ispali pravi profići, potreban vam je i pribor s kojim će roštiljanje postati pravi gušt.

1. Uz izravnu toplinu, postavljajte male, brzo-pečene specijalitete, poput burgera, koji idu direktno na vatru. Kad koristite neizravnu toplinu, vatra se pali samo uz rub rešetke, a koristimo je za namirnice koje se sporo peku, poput rebarca. 

2. Ako tek trebate nabaviti roštilj, SPAR Barbecue nudi razne električne, kao i i roštilje na ugljen. Električni roštilj je najbolji izbor, ako živite u stanu i imate mali balkon, jednostavno se čisti i brzo zagrijava. Roštilj na ugljen je klasik i pruža jedinstven osjećaj pečenja mesa kao i okusa nastalog pečenjem nad otvorenom vatrom.

Foto: SPAR

3. Ako niste stigli prethodno marinirati meso za roštilj, spasiti vas može specijalna daska za dimljenje/pečenje, koju možete nabaviti u INTERSPAR trgovinama. Pečenje na dasci oplemenit će meso, ribu ili povrće pripremljeno na roštilju. Daska za pečenje/dimljenje iz SPAR Barbecue programa izrađene su od neobrađene cedrovine, vrste drva koja se pokazala idealnom za ovu metodu pečenja jer je vrlo izdržljiva. Njezino korištenje i priprema za roštilj su vrlo jednostavni, meso ili riba pripremljeni na ovaj način bit će izvrsnog okusa. Dasku za dimljenje možete koristiti bez obzira na to kakav roštilj imate kod kuće. Dasku za pečenje potrebno je barem dva sata namočiti u vodu prije nego li je koristite za roštiljanje, a kad je stavite na roštilj čim se počne dimiti, spremna je za upotrebu. Ovisno o vrsti namirnice koje pripremate, umjesto u vodu, dasku možete potopiti u vino ili pivo pa ćete dobiti vrhunske delicije s grilla.

Što se tiče ostalog pribora koji biste svakako trebali imati kad radite roštilj je i košara za povrće koja je od nehrđajućeg čelika, savršena je ne samo za pečenje povrća već i ostalih sitnijih namirnica na roštilju, a može se prati u perilici posuđa ili očistiti  blagim sredstvom za čišćenje i toplom vodom.

Ako na roštilju poželite ispeći pizzu i to je moguće, a da bi vam ispala hrskava i sočna potrebno je nabaviti grill set za pizzu. Kamena ploča od kvalitetnog kordijerita, silikatnog minerala koji se može koristiti i za pripremu flambiranih kolača, ali i pečenje kruha. Uz kamenu ploču u setu se nalazi i lopatica s preklopnom drškom od plemenitog čelika, kao i poklopac.

Sadržaj omogućio SPAR.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije